Motor Murine igre za rekordno odškodnino v tujino, Rožman že ima nov klub

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Simon Rožman je znova glavni trener Domžal.
Oglej si celoten članek

Slovenski nogometni strokovnjak Simon Rožman bo v sezoni 2022/23 glavni trener slovenskega prvoligaša iz Domžal, so danes potrdili v klubu. Rožman bo vodenje članske ekipe prevzel z današnjim dnem. Z vodstvom kluba se je dogovoril za triletno sodelovanje. V klub prihaja tudi Slaviša Stojanović, ki bo imel vlogo svetovalca.

Za podpis pogodbe ni bilo več formalnih ovir, potem ko so Celjani tudi uradno v sredo prekinili sodelovanje z Rožmanom, ki je klub prevzel v začetku leta, z njim pa sezono končal na osmem mestu v Prvi ligi Telemach.

Rožman se je s celjsko ekipo v svojem prvem mandatu od aprila 2014 do avgusta 2015 uvrstil v finale slovenskega pokalnega tekmovanja, v prvenstvu pa se zavihtel na drugo mesto.

Pozneje je 39-letni strokovnjak od 2016 do 2019 vodil Domžale, ko je nasledil Luko Elsnerja ter se razveselil svoje prve lovorike v vlogi trenerja; v sezoni 2016/17 je osvojil slovenski pokal.

Med oktobrom 2019 in februarjem 2021 je vodil hrvaško Rijeko, s katero je v sezoni 2019/20 dosegel svoji drugi pokalni uspeh v karieri, sezono kasneje pa se uvrstil v skupinski del tekmovanja evropske lige, kjer je vknjižil zmago nad nizozemskim Alkmaarjem, iztržil pa tudi točko proti Real Sociedadu.

V Slovenijo se je vrnil marca lani, ko je prevzel vodenje Maribora, katerega je zapustil sredi jesenskega dela letošnje sezone, nato pa je do konca sezone vodil Celje.

S koncem prvoligaške sezone so se v Domžalah 16. maja zahvalili za sodelovanje Dejanu Djuranoviću, s katerim so rumeni sezono končali na sedmem mestu prvenstvene lestvice.

Športni direktor Domžal Matej Oražem je sprva kot možnega trenerja omenil Stojanovića, ki je Domžale v letih 2007 in 2008 popeljal do naslova državnih prvakov.

 

Tomi Horvat se seli v graški Sturm

Dosedanji nogometaš slovenskega prvoligaša Mure Tomi Horvat se za najvišjo odškodnino v zgodovini kluba seli v graški Sturm, so danes sporočili muraši. Tako se bo 23-letnik v tem avstrijskem klubu pridružil rojaku Jonu Gorencu Stankoviću. Horvat je podpisal pogodbo do leta 2025 z možnostjo še eno leto, pa so zapisali pri Sturmu.

Horvat se je v Fazanerijo preselil pred začetkom sezone 2018/19, pred tem je igral v mlajših selekcijah Maribora, kamor je prišel prav iz Mure. V črno-belem dresu je zbral 159 nastopov v vseh tekmovanjih in ob tem dosegel 18 zadetkov in prispeval enajst podaj.

Njegova najboljša sezona je bila letošnja, saj je v vseh tekmovanjih zbral 50 nastopov ter dosegel 11 golov in šest podaj. Med drugim je zabil enega izmed dveh zadetkov za domačo zmago proti Tottenhamu z 2:1, so zapisali pri Muri.

"Sturm Graz je zelo cenjen klub v Sloveniji in ga zelo dobro poznam po tekmah končnice v evropski ligi. Avstrijska liga se je v zadnjih letih izjemno razvila in veselim se nove naloge, predvsem pa fantastičnih navijačev v Gradcu," je za spletno stran novega kluba dejal Horvat.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.