Šport > Nogomet
687 ogledov

Motor Murine igre za rekordno odškodnino v tujino, Rožman že ima nov klub

Simon Rožman Profimedia
Simon Rožman je znova glavni trener Domžal.

Slovenski nogometni strokovnjak Simon Rožman bo v sezoni 2022/23 glavni trener slovenskega prvoligaša iz Domžal, so danes potrdili v klubu. Rožman bo vodenje članske ekipe prevzel z današnjim dnem. Z vodstvom kluba se je dogovoril za triletno sodelovanje. V klub prihaja tudi Slaviša Stojanović, ki bo imel vlogo svetovalca.

Za podpis pogodbe ni bilo več formalnih ovir, potem ko so Celjani tudi uradno v sredo prekinili sodelovanje z Rožmanom, ki je klub prevzel v začetku leta, z njim pa sezono končal na osmem mestu v Prvi ligi Telemach.

Rožman se je s celjsko ekipo v svojem prvem mandatu od aprila 2014 do avgusta 2015 uvrstil v finale slovenskega pokalnega tekmovanja, v prvenstvu pa se zavihtel na drugo mesto.

Pozneje je 39-letni strokovnjak od 2016 do 2019 vodil Domžale, ko je nasledil Luko Elsnerja ter se razveselil svoje prve lovorike v vlogi trenerja; v sezoni 2016/17 je osvojil slovenski pokal.

Med oktobrom 2019 in februarjem 2021 je vodil hrvaško Rijeko, s katero je v sezoni 2019/20 dosegel svoji drugi pokalni uspeh v karieri, sezono kasneje pa se uvrstil v skupinski del tekmovanja evropske lige, kjer je vknjižil zmago nad nizozemskim Alkmaarjem, iztržil pa tudi točko proti Real Sociedadu.

V Slovenijo se je vrnil marca lani, ko je prevzel vodenje Maribora, katerega je zapustil sredi jesenskega dela letošnje sezone, nato pa je do konca sezone vodil Celje.

S koncem prvoligaške sezone so se v Domžalah 16. maja zahvalili za sodelovanje Dejanu Djuranoviću, s katerim so rumeni sezono končali na sedmem mestu prvenstvene lestvice.

Športni direktor Domžal Matej Oražem je sprva kot možnega trenerja omenil Stojanovića, ki je Domžale v letih 2007 in 2008 popeljal do naslova državnih prvakov.

 

Tomi Horvat se seli v graški Sturm

Dosedanji nogometaš slovenskega prvoligaša Mure Tomi Horvat se za najvišjo odškodnino v zgodovini kluba seli v graški Sturm, so danes sporočili muraši. Tako se bo 23-letnik v tem avstrijskem klubu pridružil rojaku Jonu Gorencu Stankoviću. Horvat je podpisal pogodbo do leta 2025 z možnostjo še eno leto, pa so zapisali pri Sturmu.

Horvat se je v Fazanerijo preselil pred začetkom sezone 2018/19, pred tem je igral v mlajših selekcijah Maribora, kamor je prišel prav iz Mure. V črno-belem dresu je zbral 159 nastopov v vseh tekmovanjih in ob tem dosegel 18 zadetkov in prispeval enajst podaj.

Njegova najboljša sezona je bila letošnja, saj je v vseh tekmovanjih zbral 50 nastopov ter dosegel 11 golov in šest podaj. Med drugim je zabil enega izmed dveh zadetkov za domačo zmago proti Tottenhamu z 2:1, so zapisali pri Muri.

"Sturm Graz je zelo cenjen klub v Sloveniji in ga zelo dobro poznam po tekmah končnice v evropski ligi. Avstrijska liga se je v zadnjih letih izjemno razvila in veselim se nove naloge, predvsem pa fantastičnih navijačev v Gradcu," je za spletno stran novega kluba dejal Horvat.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice