Motta: "Slovencem v Serie A ni lahko!"

Foto: Žurnal24 Motta (na vrhu) se veseli zadetka z Antoniem Cassanom. (Foto: Reuters)
Usoda je hotela, da je dvoboj Slovencev in Italijanov odločil - Brazilec! Interjev vezist Thiago Motta je zabil gol že na svoji drugi reprezentančni tekmi, po kateri mu je čestital tudi njegov klubski trener Leonardo.
Oglej si celoten članek
Mislim, da je to (da Slovenci igrajo v Serie A, op. a.) prednost, saj menim, da igrati v Serie A ni lahko. Slovenija ima veliko dobrih nogometašev, ki igrajo v Serie A, in tudi danes se je videlo, da so močna ekipa.
Thiago Motta

Ko je Slovenija nazadnje premagala Italijo, je bil Thiago Motta Brazilec, ki je kljub malo igralnega časa še vztrajal pri sloviti Barceloni. Uspešni prosti streli so ga sem in tja še ohranjali v moštvu, kjer pa ni imel prave prihodnosti, zato se je kmalu podal v italijansko Serie A, kjer je navdušil pri Genoi, nato pa ga je v drugo življenje pri Interju vrnil José Mourinho. Šele po Portugalčevem odhodu iz Milana je Motta pred mesecem dni dobil poziv v italijansko reprezentanco in debitiral ob remiju proti Nemčiji (1:1), svoj premierni gol pa zabil že na drugi tekmi proti Sloveniji.

"Danes je bila za nas pomembna tekma. Vedeli smo, da nam ne bo lahko, toda iz tekme izhajamo kot zmagovalci. To je najpomembneje," je za Žurnal povedal Motta. Tudi rojeni Brazilec iz Sãa Bernarda do Campa seveda še kako dobro pozna slovensko kolonijo v Italiji, saj si je pri Interju nenazadnje delil sredino igrišča z Renejem Krhinom, slačilnico pa tudi z Vidom Belcem. Je slovenska prisotnost na Apeninskem polotoku prednost ali slabost?

"Mislim, da je to prednost, saj menim, da igrati v Serie A ni lahko. Slovenija ima veliko dobrih nogometašev, ki igrajo v Serie A, in tudi danes se je videlo, da so močna ekipa," je za naš časnik še dodal Motta, preden je odbrzel na avtobus. Za italijanske medije je med drugim še povedal, da mu je za zadetek nemudoma čestital tudi njegov klubski trener in (donedavni) rojak Leonardo, ki ga seveda nestrpno pričakuje v mestu mode, kjer Inter v prihajajočem kolu Serie A čaka derbi z AC Milanom.

Odigrali smo izjemno tekmo proti moštvu, s katerim ni lahko igrati. Vse nam je šlo od rok in ta zmaga je res zelo pomembna. Zadetek? Ne spomnim se ga dobro.
Thiago Motta

"Imel sem srečo, da sem zabil zadetek, ampak vsi fantje so opravili fantastično delo," je za italijanske medije še razlagal Motta."Gol na dveh tekmah za Italijo – stvari bi se težko odvile bolje. Zahvalil bi se fantom in selektorju, ki je zaupal vame. Odigrali smo izjemno tekmo proti moštvu, s katerim ni lahko igrati. Vse nam je šlo od rok in ta zmaga je res zelo pomembna. Zadetek? Ne spomnim se ga dobro. Ogledal si ga bom po televiziji. Dobil sem žogo na delu igrišča, ki mi je zelo všeč. Udaril sem proti golu, mislim pa, da vratar žoge ni najbolje videl," se je 73. minute, ko je ob pokritem Samirju Handanoviču zatresel severno mrežo stožiškega stadiona, še spomnil Motta.

"V ekipi, ki ima tolikšno kvaliteto, kot jo ima naša, je zelo lahko igrati. Danes smo pokazali svojo kakovost," pa se je Motta še dotaknil umetno ustvarjenega mnenja, da trenutna Italija nima kakovosti, spregovoril pa tudi o trenutnem položaju Maria Balotellija. Njegovega nekdanjega soigralca zaradi disciplinskih razlogov seveda ni bilo v Stožice: "Poglejte – s spoštovanjem do vseh, ki imajo lastna mnenja in ideje, bi rad rekel le, da smo na igrišču zato, da igramo nogomet. Nekaj zelo lepega je, da lahko počnemo, kar nam je všeč. Mislim, da stvari zunaj igrišča niso preveč pomembne," je še povedal Motta.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.