Mou si v Chelsea želi odpeljati tudi Alonsa

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Odhod Joséja Mourinha k Chelseaju imajo angleški mediji po izpadu Reala Madrida iz polfinala Lige prvakov za praktično gotovo stvar. The Independent v četrtek poroča, da si želi Portugalec s seboj v London pripeljati vezista Xabija Alonsa. Španski reprezentant ima z Realom le še enoletno pogodbo, že dalj časa pa zavlačuje s podaljšanjem.
Oglej si celoten članek

Angleški mediji, zapriseženi oboževalci lika in dela Joséja Mourinha, že dalj časa razkrivajo načrte nekdanjega trenerja Chelseaja, ki se bo po vsemu sodeč za začetek nove sezone vrnil v zahodni London.

Mourinho naj bi kmalu po prvi tekmi med Borussio Dortmund in njegovim Realom Madridom v polfinalu Lige prvakov poklical štirikratnega strelca Roberta Lewandowskega, ki ga je povabil k moštvu s Stamford Bridgea. Podobno močno naj bi si želel Atléticovega ostrostrelca Radamela Falcaa..

Dnevnik The Independent je imenoma Poljaka in Kolumbijca v četrtek dodal še Mourinhovega trenutnega varovanca, vezista Xabija Alonsa,  ki ga z Realom veže še enoletna pogodba, prav Alonsa pa naj bi si Portugalec še kako želel tudi v svoji bodoči ekipi.

Eden glavnih Mourinhovih zaupnikov

Alonso po poročanju španskih medijev že dalj časa odlaša s pogovori okrog podaljšanja svoje pogodbe, sestanke pa je že večkrat prestavil na konec sezone. Zaradi tovrstnega početja se je začelo špekulirati tudi o Alonsovem morebitnem povratku k Liverpoolu, s katerim je po prihodu iz Reala Sociedada osvojil Ligo prvakov. 

"Upam, da Mourinho ne bo odšel. To bi bilo dobro za Madrid," je po tekmi z Borussio enigmatično izjavil Alonso. 31-letni vezist iz Tolose se je skupaj z Álvarom Arbeloo v zadnjih sezonah spremenil v enega glavnih Mourinhovih zaupnikov, dodajajo španski mediji.

"Za Mourinha so bile njegove predstave na sredini igrišča ključne za to, da se je Real malo po malo izenačil z Barcelono. Xabi je bil nepogrešljiv v njegovem igralnem sistemu, za Cristianom Ronaldom in Sergiem Ramosom pa je odigral tudi največ minut," pišejo pri športnem dnevniku AS. 

Mourinho naj bi po poročanju The Independenta ob morebitnem prihodu  k Chelseaju še naprej računal na Franka Lamparda, Ramiresa, Johna Obija Mikela in tudi nekdanjega člana Barcelone Oriola Romeua.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.