Šport > Nogomet
12 ogledov

Mou si v Chelsea želi odpeljati tudi Alonsa

Jose Mourinho Xabi Alonso Reuters
Odhod Joséja Mourinha k Chelseaju imajo angleški mediji po izpadu Reala Madrida iz polfinala Lige prvakov za praktično gotovo stvar. The Independent v četrtek poroča, da si želi Portugalec s seboj v London pripeljati vezista Xabija Alonsa. Španski reprezentant ima z Realom le še enoletno pogodbo, že dalj časa pa zavlačuje s podaljšanjem.

Angleški mediji, zapriseženi oboževalci lika in dela Joséja Mourinha, že dalj časa razkrivajo načrte nekdanjega trenerja Chelseaja, ki se bo po vsemu sodeč za začetek nove sezone vrnil v zahodni London.

Mourinho naj bi kmalu po prvi tekmi med Borussio Dortmund in njegovim Realom Madridom v polfinalu Lige prvakov poklical štirikratnega strelca Roberta Lewandowskega, ki ga je povabil k moštvu s Stamford Bridgea. Podobno močno naj bi si želel Atléticovega ostrostrelca Radamela Falcaa..

Dnevnik The Independent je imenoma Poljaka in Kolumbijca v četrtek dodal še Mourinhovega trenutnega varovanca, vezista Xabija Alonsa,  ki ga z Realom veže še enoletna pogodba, prav Alonsa pa naj bi si Portugalec še kako želel tudi v svoji bodoči ekipi.

Eden glavnih Mourinhovih zaupnikov

Alonso po poročanju španskih medijev že dalj časa odlaša s pogovori okrog podaljšanja svoje pogodbe, sestanke pa je že večkrat prestavil na konec sezone. Zaradi tovrstnega početja se je začelo špekulirati tudi o Alonsovem morebitnem povratku k Liverpoolu, s katerim je po prihodu iz Reala Sociedada osvojil Ligo prvakov. 

"Upam, da Mourinho ne bo odšel. To bi bilo dobro za Madrid," je po tekmi z Borussio enigmatično izjavil Alonso. 31-letni vezist iz Tolose se je skupaj z Álvarom Arbeloo v zadnjih sezonah spremenil v enega glavnih Mourinhovih zaupnikov, dodajajo španski mediji.

"Za Mourinha so bile njegove predstave na sredini igrišča ključne za to, da se je Real malo po malo izenačil z Barcelono. Xabi je bil nepogrešljiv v njegovem igralnem sistemu, za Cristianom Ronaldom in Sergiem Ramosom pa je odigral tudi največ minut," pišejo pri športnem dnevniku AS. 

Mourinho naj bi po poročanju The Independenta ob morebitnem prihodu  k Chelseaju še naprej računal na Franka Lamparda, Ramiresa, Johna Obija Mikela in tudi nekdanjega člana Barcelone Oriola Romeua.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.