Mouja pri vohunjenju obkolili redarji

Foto: Reuters
Foto: Reuters
José Mourinho si je dan po žrebu polfinala Lige prvakov takoj ogledal nasprotnike njegovega Real Madrida, Borussio Dortmund, ki je v Fürthu povsem povozila bavarski klub (6:1). Bayern je z "rezervno" postavo doma sprehodil mimo Nürnberga (4:0).
Oglej si celoten članek

Dortmundov trener Jürgen Klopp ni pripravil nobenih skrivalnic Joséju Mourinhu in proti Greutherju Fürthu začel s praktično najmočnejšo postavo: Weidenfeller; Piszczek, Santana, Hummels, Groskreutz; Kehl, Sahin; Blaszczykowski, Gündogan, Götze; Lewandowski.

Fantastičen gol je ob zmagi s 6:1 zabil Mario Götze (zadel je še enkrat), ki je po preigravanju na robu kazenskega prostora zadel ob vratnici. "Dvojček" je uspel tudi Ilkayu Gündoganu, za Dortmund, ki je vodil že s 5:0, pa sta zadela tudi Jakub Blaszczykowski in Robert Lewandowski.

Mourinha in njegovega pomočnika Joséja Moraisa so na Trolli Areni pri nekdanjem klubu Boruta Mavriča zavarovali številni reditelji, medtem pa je slabih 200 kilomentrov južneje Bayern podobno lahko premagal svoje bavarske rivale Nürnberg.

"Rezervisti" Bayerna zlahka proti sosedom

Na Allianz Areni ni bilo nobenega vidnejših predstavnikov Barcelone, je pa Bayernov trener Jupp Heynckes odpočil številne nosilce igre in začel s postavo: Starke; Rafinha, Boateng, Van Buyten, Contento; Can, Timoščuk; Shaqiri, Pizarro, Ribéry; Gómez.

Prav nemški reprezentančni napadalec Mario Gómez se je na eni redkih tekem, ki jih je začel od prve minute, vpisal med strelce, potem ko je za 1:0 že v peti minuti zadel Jérôme Boateng. Mrežo Nürnberga sta zatresla tudi Rafinha in Xherdan Shaqiri.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.