"Moujeva lutka" novi trener Middlesbrougha

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Nekdanji pomočnik Joséja Mourinha pri Real Madridu in član belega baleta, Aitor Karanka, je v sredo postal novi trener angleškega drugoligaša Middlesbrougha.
Oglej si celoten članek

Aitor Karanka je postal celo prvi tuji trener v 137-letni zgodovini Middlesbrougha, 40-letni nekdanji branilec madridskega Reala in Athletic Bilbaa pa se je tako podal v svojo prvo "pravo" trenersko službo, potem ko je tri leta deloval kot pomočnik Joséja Mourinha v Madridu.

"Prinaša fantastične izkušnje kot igralec in kot talentiran mlad trener. Vsi smo navdušeni, da bomo delali z njim," je sporočil izvršni direktor nekdanjega premierligaškega kluba Neil Bausor. Karanka je z "Borojem" podpisal dveinpolletno pogodbo.

Baska so sicer povezovali z mestom trenerja pri zadnjeuvrščenem prvoligašu Crystal Palacu, a se je nekdanja Mourinhova desna roka, ki je redno nadomeščal njegovo odsotnost na novinarskih konferencah, raje odločil za 16. ekipo Championshipa.

Klub je po odhodu Tonyja Mowbraya, nekdanjega trenerja Roberta Korena pri West Bromwich Albionu, vodil začasni trener Mark Venus.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.