Mourinho organiziral izključitvi

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Jose Mourinho Foto: Žurnal24 Sergio Ramos Craig Thomson Foto: Žurnal24 Takole naj bi na trenerski klopi spletkarili Realovci. Bilo je tako očitno, da j Foto: Žurnal24 Jose Mourinho Dudek Foto: Žurnal24 Dudek Casillas Foto: Žurnal24 Casillas Ramos
"Peti sodniki so povsem nekoristni," je po tekmi Lige prvakov bentil Arsene Wenger. Medtem je sodnik dvema realovcema pokazal rdeči karton. Baje sta si ga prislužila namerno. Sledi kazen?
Oglej si celoten članek
V torek je Real uničil Ajax, Valter Birsa pa je bil z Auxerrom nemočen proti Milanu. Vsi rezultati, strelci in fotoutrinki ... tukaj.

Ob madridskem Realu so iz skupine Valterja Birse po tekmah petega kola v osmino finala napredovali še nogometaši AC Milana. "Na zelenici smo pustili svoje srce. Tekma je bila težka. Auxerre je zahteven kraj za gostovanje. Zdaj se lahko sprostimo," je po zmagi z 2:0 nad Auxerrom dejal strelec enega od zadetkov, Zlatan Ibrahimović. Brez možnosti za napredovanje je ostal Ajax, ki je doma s kar 0:4 klonil proti Realu. Kljub zmagi trener galaktikov José Mourinho ni mogel iz svoje kože in je moral povedati nekaj pikantnih: "Čeprav je tekma v zadnjem kolu z Auxerrom nepomembna, mi še vedno ni všeč, da sta dobila rdeča kartona. Tekma je bila že mrtva in res ni potrebe, da se pri izidu 3:0 oziroma 4:0 vleče te kartone." Predčasno sta zaradi nespametnega drugega rumenega kartona pod prho odšla Sergio Ramon in Xabi Alonso.

Dodatna kazen Alonsu
in Ramosu?

Uefa podrobno preučuje poročilo delegata s tekme med Realom in Ajaxom, saj naj bi Alonso in Ramos namenoma prejela rdeča kartona (dobila sta ga zaradi zavlačevanja). Nobeden od igralcev drugemu rumenemu kartonu ni oporekal, Ramos se je celo rokoval s škotskim sodnikom Craigom Thomsonom, preden je zapustil igrišče. Oba bosta tako oddelala tekmo suspenza na zadnji tekmi skupine, ki ne odloča več o ničemer, nato pa bosta za odločilne boje na izločanje februarja že nared. "To je res najbolj nešportno možno dejanje in nevredno vsakega pravega športnika," je dejal nekdanji vratar PSV-ja, Ronald Waterreus, ki je delal kot komentator za nizozemsko televizijo. Po disciplinskem pravilniku Uefe lahko zveza oba igralca v primeru nešportnega obnašanja kaznuje z več tekmami prepovedi nastopanja.

"Iz zelo težke skupine smo prišli kot prvi. Počasi puščamo v Evropi vse boljši vtis. Dobro nam kaže tudi za nadaljevanje."
Iker Casillas

"Peti sodniki nekoristni"
Ob sodnike se je spotaknil tudi trener Arsenala, Arsene Wenger. Topničarji so proti Bragi doživeli nepričakovan poraz z 0:2. Wenger je želel enajstmetrovko, ko je bil podrt Emmanuel Eboue, a nanjo glavnega sodnika ni opozoril niti peti, ki ima nalogo, da spremlja dogajanje v kazenskem prostoru. "Peti sodniki so povsem nekoristni. Eboue je padel v kazenskem prostoru. Vsekakor je šlo za enajstmetrovko, pa tega sodniki niso videli. Pa kaj oni sploh delajo? Kako sploh peti sodnik pomaga glavnemu?" Zdaj ima Arsenal devet točk, prav toliko kot Braga in tri manj od Šahtarja. "Moramo zmagati zadnjo tekmo. Kar naenkrat je favorit skupine postal Šahtar," je še dejal Wenger, čigar ekipi je po uvodnih treh tekmah tako dobro kazalo za uvrstitev v osmino finala, zdaj pa bodo trepetali do konca.

Nova poškodba Fabregasa
Poleg poraza lahko topničarje skrbijo še nove poškodbe. Kapetan Cesc Fabregas bo zaradi poškodbe mišice z zelenic odsoten tri tedne. Fabregas je v torek igrišče zapustil v 69. minuti, ko je bil rezultat še 0:0. "Brez Fabregasa bomo morali igrati dva do tri tedne. Pred tekmo sem se spraševal, ali bi ga postavil v začetno enajsterico. Začel je tekmo, kar pa se mi ni obrestovalo," je o poškodbi Španca dejal Francoz na klopi Arsenala. Poleg Fabregasa se je na tekmi proti Bragi poškodoval tudi branilec Eboue (koleno).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.