Možen tudi odvzem SP Rusiji in Katarju

Foto: EPA
Foto: EPA
Predsednik odbora Fife za delovanje v skladu s pravili Domenico Scala ne izključuje možnosti, da bi Rusiji in Katarju lahko vzeli organizacijo svetovnih prvenstev v nogometu v letih 2018 in 2022, če bodo dokazane obtožbe o kupovanju glasov delegatov.
Oglej si celoten članek

"Teh dokazov še niso predložili. Seveda, če se bodo takšni dokazi našli, da sta bili prvenstvi Rusiji in Katarju dodeljeni na podlagi kupljenih glasov, potem bomo razmislili o odvzemu prvenstev," je za švicarsko izdajo časnika Sonntags Zeitung dejal Domenico Scala.

Predsednik Fifinega nadzornega odbora ni seznanjen z domnevno uvedbo kriminalistične preiskave tudi proti prvemu možu organizacije Seppu Blatterju, ki je napovedal, da bo odstopil s funkcije predsednika. "O preiskavi ne vem ničesar. Kot predsednika odbora za delovanje v skladu s pravili bi me o uvedbi preiskave proti Blatterju vsekakor obvestili," je še dejal Scala.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.