Šport > Nogomet
4 ogledov

Možen tudi odvzem SP Rusiji in Katarju

Domenico Scala EPA
Predsednik odbora Fife za delovanje v skladu s pravili Domenico Scala ne izključuje možnosti, da bi Rusiji in Katarju lahko vzeli organizacijo svetovnih prvenstev v nogometu v letih 2018 in 2022, če bodo dokazane obtožbe o kupovanju glasov delegatov.

"Teh dokazov še niso predložili. Seveda, če se bodo takšni dokazi našli, da sta bili prvenstvi Rusiji in Katarju dodeljeni na podlagi kupljenih glasov, potem bomo razmislili o odvzemu prvenstev," je za švicarsko izdajo časnika Sonntags Zeitung dejal Domenico Scala.

Predsednik Fifinega nadzornega odbora ni seznanjen z domnevno uvedbo kriminalistične preiskave tudi proti prvemu možu organizacije Seppu Blatterju, ki je napovedal, da bo odstopil s funkcije predsednika. "O preiskavi ne vem ničesar. Kot predsednika odbora za delovanje v skladu s pravili bi me o uvedbi preiskave proti Blatterju vsekakor obvestili," je še dejal Scala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.