Šport > Nogomet
64 ogledov

O Blatterju: Nihče ni prinesel več sramote Fifi"

jack warner EPA
Nekdanji podpredsednik Mednarodne nogometne zveze (Fifa) Jack Warner je v pogovoru za nemško revijo Stern dejal, da bi morali preiskati tudi novega in starega predsednika krovne nogometne organizacije Seppa Blatterja.

"Nihče drug ni prinesel več sramote Fifi," je o 79-letnem Blatterju povedal Jack Warner, nekdanji predsednik nogometne zveze Severne in Srednje Amerike ter Karibov, ki se mu obeta izročitev ZDA po aretaciji zaradi domnevnega podkupovanja.

Dvainsedemdesetletni Warner se je vprašal, zakaj v preiskavi ni Blatterja. Ni pa povedal, ali je Fifin predsednik dejansko vpleten v sumljive posle. Blatter je v petek sicer dobil že svoj peti predsedniški mandat na Fifi, pa čeprav so dneve pred kongresom v Zürichu pretresali škandali in aretacije Fifinih funkcionarjev, ki naj bi z Baltterjevim blagoslovom sodelovali pri prejemanju podkupnin in pranju denarja.

Blatterjeva hči pravi, da gre za zaroto

Blatter je po izvolitvi poslal jasno sporočilo ZDA in Uefi, da poskuse šikaniranja lahko odpusti, a pozabil jih ne bo nikoli. Prepričanje, da je 79-letni funkcionar žrtev zarote, deli tudi njegov hčerka, ki je na to temo spregovorila za birtansko medijsko hišo BBC.

''Ne bi rekla, da gre za Američane in Britance, zagotovo pa so vpleteni ljudje, ki delajo v zakulisju,'' je na vprašanje, ali je njen oče žrtev zarote, odvrnila Corinne''Ne vem, če jih lahko poimenujemo temne sile, a trudili so se na vso moč. Poskusil so septembra in oktobra lani. Zakaj Uefa, ki trdi, da ja najmočnejša zveza, nima svojega kandidata?'' je opozorila Blatterjeva hči in zanikala, da oče prejema podkupnine.

''Nihče ni brez greha, toda on ne dobiva nobenega denarja. Ne vem, kakšen denar naj bi jemal. On ni karakter za kaj takšnega. Vse to se je zgodilo zato, da bi ga diskreditirali in prisilili v odstop. Povem vam, da čez dva, tri tedne nihče več ne bo govoril o tem. Na naslovnicah bodo druge novice, on pa bo nadaljeval s svojim delom. Kot je povedal na tiskovni konferenci, so imeli zelo dober sestanek in vsi so pripravljeni na sodelovanje. Predsedoval bo tudi tistim, ki niso volili zanj, in morali bodo delati skupaj,'' je še dodala Corinne.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.