Šport > Nogomet
13 ogledov

V zaporu tožil zaradi izmučenosti

jack warner fifa EPA
Nekdanji podpredsednik Fife je le nekaj ur po tem, ko so ga zaradi izmučenosti iz zapora prepeljali v bolnišnico, veselo plesal na političnem zboru neodvisne liberalne stranke.

Jack Warner, nekdanji podpredsednik Mednarodne nogometne zveze in eden od sedmih funkcionarjev, ki so jih aretirale ameriške oblasti, se je udeležil zbora liberalne stranke, in to le nekaj ur po tem, ko je zaradi domnevne izmučenosti zavrnil pogovor s predstavniki sedme sile. Njegovo počutje naj bi bilo tako slabo, da so ga morali z rešilcem prepeljati iz zapora v bolnišnico.

Warner, ki si je prostost zagotovil s plačilom varščine v višini 394 tisoč ameriških dolarjev, pa se je namesto v posteljo odpravil na zborovanje političnih zaveznikov, kjer je plesal skupaj s podporniki in v kljubovalnem govoru zatrjeval, da je nedolžen. ''Če sem 30 let kradel Fifin denar, kdo mi je dajal ta denar? Zakaj on ni obtožen? Zakaj so obtoženi samo ljudje iz držav tretjega sveta?'' je nagovoril navzoče.

''Če sem jaz pokvarjena oseba... on je bil moj predsednik 24 let,'' je Seppa Blatterja očrnil Warner. ''Nisem segel v Fifino blagajno, nisem pisal čekov za Fifo. Če sem pokvarjen, potem je tu še nekdo drug, ki mi je dajal denar. Če sem pokvarjen, potem Blatter ne more ostati svoboden,'' je v pogovoru za BBC dodal Warner.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.