Član Rudarja do hat-tricka v Stožicah

Foto: Profimedia Mura, Gorica
Razlika med drugouvrščeno Olimpijo in prvim Mariborom znova večja.
Oglej si celoten članek

Ljubljančani so si ob dejstvu, da so igrali proti najslabši obrambi prvenstva in da imajo sami drugi najboljši napad, obetali tri točke proti Rudarju, ki bi pomenile določen stik z vodilnim Mariborom. Toda gosti so tokrat na površje spravili vse težave Olimpijine obrambe, ki je klonila trikrat, obenem pa tekmecu dovolila številne obetavne priložnosti. Tako so lahko izbranci Roberta Pevnika lahko zadovoljni, da so tretjo tekmo zapovrstjo neporaženi, a hkrati zaskrbljeni, saj je tudi razlika do Maribora spet narasla na 10 točk.

Olimpija je sicer hitro povedla. Že v šesti minuti je Stefan Savić podal z leve strani pred vrata, kjer je bil od Mateja Radana hitrejši Rok Kidrič in zadel za 1:0. Za Kidriča je bil to sedmi gol sezone, za Savića pa peta podaja. Velenjčani bi lahko izenačili v 13. minuti, ko je Vitalijs Maksimenko v kazenskem prostoru nepravilno zaustavil Žigo Škofleka. Z bele točke je streljal Dominik Radić, a je to storil preveč nonšalantno, tako da je Nejc Vidmar žogo brez posebnih težav ujel.

Vsega šest minut pozneje so imeli najstrožjo kazen na voljo tudi domači. Savić je stekel proti kazenskemu prostoru, z roba žogo že preusmeril mimo Radana (in tudi mimo vrat), tik zatem pa sta nogometaša trčila, glavni sodnik Bojan Mertik pa je pokazal na belo točko. Rok Kronaveter je ponujeno izkoristil za 2:0 in 11. gol sezone.

Knapi so sicer ob neodločni ljubljanski obrambi v prve pol ure celo večkrat streljali, a bili običajno premalo natančni, pri tem je štirikrat "blestel" Radić. V 34. minuti je Radića posnemal še Milan Tučić, ki je z glavo zapravil še eno obetavno priložnost v 34. minuti. Deset minut zatem je znova zatajila neprepričljiva domača obramba, saj je Robertu Pušaverju ponudila veliko prostora in časa ter dvoboj ena na ena z Vidmarjem, ki pa ga je slednji dobil.

Legenda Maribora Simeunovič: "Ne vidim razloga za paniko."

Knapi so bili živahnejši tudi v uvodu drugega polčasa in v 49. minuti zmanjšali zaostanek. Po prostem strelu z leve strani in podaji Aljaža Krefla v kazenski prostor je Tučić iz bližine s "kungfujevskim" udarcem zadel za 2:1. Toda gostitelji so po zadetku zaigrali odločneje in v 67. minuti povedli s 3:1. Svoj osmi gol sezone je dosegel Kidrič, ko je iz bližine žogo potisnil v mrežo po strelu Savića in odbitku z roko Klemna Bolhe.

Po golu pa si je domača obramba znova privoščila počitek, ki so ga izbranci Almirja Sulejmanovića takoj unovčili. V 69. minuti je znova zadel Tučić, ko je pozabljen od obrambe žogo potisnil v mrežo po podaji Radića z desne strani. Velenjski napadalec je Olimpijino obrambo kaznoval še enkrat, v 78. minuti je zadel s približno 15 metrov, žogo je poslal v desni zgornji kot za 3:3 in svoj deveti gol sezone. Do konca so imeli Velenjčani še eno polpriložnost, strel Davida Hrubika je Vidmar odbil.

Mura vse višje na lestvici

Novogoričani so po dveh tekmah brez poraza tokratni obračun z Muro končali brez točkovnega izkupička. Mura je bila konkretnejši tekmec in kljub odsotnosti Matica Maruška prišla do tretje zmage v nizu. Z njo so se izbranci Anteja Šimundže povzpeli na četrto mesto na lestvici, za tretjeuvrščenimi Domžalami zaostajajo za dve točki. Gorica na osmem mestu ostaja v sendviču med Triglavom in Rudarjem, s katerima jo očitno čaka boj za izognitev predzadnjemu mestu.

Prvi polčas ni ponudil golov, pa čeprav je bila predvsem Mura dvakrat zelo blizu zadetka. Prvič že v sedmi minuti, potem ko je Žiga Kous z desne strani podal pred gol, kjer je bil sam Luka Šušnjara, ki pa je slabo sprejel žogo. Ta se je sicer odbila proti golu in bi prešla golovo črto, če je ne bi v zadnjem trenutku izbil Matteo Tomiček.

Sobočani so bili izjemno nevarni tudi v 16. minuti, ko je po podaji z leve strani z glavo iz bližine neoviran streljal Rok Sirk, Grega Sorčan pa se je izkazal z izvrstno obrambo. Na drugi strani so Novogoričani v prvem delu prišli le do ene prave priložnosti, ko je v deseti minuti Žiga Lipušček streljal z glavo, Matko Obradović pa ni imel težav.

Foto: Profimedia Mura, Gorica

V 54. minuti pa si je izkušeni Uroš Celcer, ki prav danes praznuje 30. rojstni dan, privoščil neumnost in v kazenskem prostoru igral z roko, sodnik je takoj pokazal na belo točko, najstrožjo kazen pa je unovčil Sirk, ki je dosegel svoj 11. gol sezone, s čimer se je izenačil z Luko Zahovićem (Maribor) in Luko Majcnom (Triglav) na drugem mestu lestvice strelcev. Vodi Rudi Požeg Vancaš (Celje) z 12. zadetki. Murin napadalec je sicer zadel prvič po 16. krogu.

Novogoričani so po zadetku poskušali več narediti v napadu, kar pa jim ni posebej dobro uspevalo, le v 73. minuti je malce z desne do strela prišel Andrija Filipović, toda Obradović je bil dobro postavljen. V 78. minuti so imeli domači na voljo prosti strel z 19 metrov, a ga je s previsokim strelom zapravil Etien Velikonja. V 90. minuti je s skoraj identičnega mesta prosti strel izvedel še Celcer, a je zadel le živi zid.

Krško do točke

Aluminij, ki je igral brez Lucasa Maria Horvata in Ilije Martinovića, ni upravičil vloge favorita proti zadnjeuvrščenemu Krškemu, ki je pogrešal vratarja Marka Zalokarja in svojega prvega strelca Marca Da Silvo. Krčani so v Kidričevem prišli do točke, šele druge na zadnjih sedmih tekmah, in so tako še vedno trdno na zadnjem mestu. Aluminij ima enako število točk kot šestouvrščeno Celje in je peti. Do tretjega mesta obe ekipi ločijo tri točke.

Moštvi sta prvi polčas kar zasluženo končali s po zadetkom na vsaki strani. Prav veliko lepih priložnosti ni bilo, kljub temu pa sta moštvi unovčili svoji najboljši. Prvi so to že v šesti minuti storili Kidričani, ki so izpeljali lepo akcijo.

Končali so jo Nemanja Jakšić s podajo z glavo naprej do Matica Vrbanca, ta je z desne strani podal pred gol, kjer je zadel Luka Štor. Krčani so izenačili v 22. minuti. Takrat je Sandi Ogrinec podal iz kota z desne strani, v osrčju kazenskega prostora pa je bil najvišji Milan Ilić in z glavo poskrbel za 1:1.

V uvodu drugega polčasa sta pri Aluminiju neuspešno poskusila Nikola Leko in Elvir Maloku, v 56. in 68. minuti pa je na drugi strani za malenkost zgrešil Ante Vukušić. V 65. in 66. minuti sta bila znova premalo natančna Maloku in Štor, sledilo pa je obdobje brez posebnega razburjenja. Šele v 87. minuti je nase malce opozoril Robert Jandrek, Luka Janžekovič pa je žogo odbil in poskrbel za delitev plena.

Prva liga TS, 25. kolo:

Triglav : Maribor  1:2 (0:1)
Majcen 52.; Ivković 14., Mlakar 59.

Celje : Domžale  2:3 (1:2)
Vizinger 2., Pungaršek 54.; Mujan 11., S. Vuk 31., Kolobarić 70.

Gorica : Mura  0:1 (0:0)
Sirk 54./11-m

Olimpija : Rudar  3:3 (2:0)
Kidrič 6., 67., Kronaveter 19./11-m; Tučić 49., 69., 79. 

Aluminij : Krško  1:1 (1:1)
Štor 6.; Ilić 22.

Lestvica:
1. Maribor 57
2. Olimpija 47
3. Domžale 37
4. Mura 35
5. Aluminij 34
6. Celje 34
7. Triglav 28
8. Gorica 26
9. Rudar 26
10. Krško 17

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.