Mura z nogo in pol že naprej

Foto: NZS/Twitter
Foto: NZS/Twitter
V Novi Gorici in Krškem sta bili odigrani četrtfinalni tekmi nogometnega Pokala Slovenije.
Oglej si celoten članek

Nogometaši Mure so si na prvi četrtfinalni tekmi pokala Slovenije priigrali lepo prednost pred povratnim obračunom. V Novi Gorici so izbranci Anteja Šimundže visoko premagali Gorico (0:3).

Sobočane je v vodstvo popeljal Nik Lorbek v 12. minuti, potem ko je z glavo unovčil podajo Luke Bobičanca z desne strani. Prekmurci so si na tekmi priigrali več nevarnih akcij, v 78. in 81. minuti sta sicer nevarno zagrozila tudi domača Semir Smajlagić in Matija Kavčič, a je bil prvi premalo natančen, drugemu pa je strel obranil Matko Obradović.

V 85. in drugi minuti sodniškega dodatka minuti pa je z dvema goloma končni izid tekme postavil Amadej Maroša, ki je najprej iz bližine neoviran zadel po podaji Klemna Šturma z leve strani, nato pa je zadel še z osmih metrov.

Kidričani našli pot iz brezna

Foto: NZS/Twitter Krško Aluminij

Dobro izhodišče pred povratno tekmo so si priigrali tudi igralci Aluminija, ki so v gosteh remizirali s Krškim (2:2).

Krčani so povedli v 19. minuti, ko je iz bližine zadel Ante Vukušić. Na 2:0 je v 50. minuti povišal Leo Ejup, ki je zadel z glavo po podaji iz kota z leve strani. 

Deset minut pozneje pa so Kidričani prišli do pomembnega zadetka, strelec z glavo je bil Tadej Trdina. V 79. minuti je Aluminij prišel celo do izenačenja, ko je mojstrsko z desne strani zunaj kazenskega prostora streljal Nemanja Jakšić in žogo poslal pod prečko za 2:2.

Povratne tekme bodo 31. oktobra.

Že v torek so nogometaši Maribora odpravili Domžale (1:0), prejšnji teden pa si je branilka lovorike Olimpija z zmago na prvi tekmi v Kopru (0:5) praktično že zagotovila napredovanje.

Pokal Slovenije, četrtfinale (prve tekme):

Gorica - Mura 0:3 (0:1)
Lorbek 12., Maroša 85., 92.

Krško - Aluminij 2:2 (1:0)
Vukušić 19., Ejup 49.; Trdina 60., Jakšić 79.

Maribor - Domžale 1:0 (1:0)
Mlakar 20.

Koper - Olimpija Ljubljana 0:5 (0:3)
Savić 8., Boateng 13., 48., Vombergar 45., Kronaveter 84.

Povratne tekme bodo na sporedu 31. oktobra.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.