Šport > Nogomet
161 ogledov

Mura z nogo in pol že naprej

Gorica Mura NZS/Twitter
V Novi Gorici in Krškem sta bili odigrani četrtfinalni tekmi nogometnega Pokala Slovenije.

Nogometaši Mure so si na prvi četrtfinalni tekmi pokala Slovenije priigrali lepo prednost pred povratnim obračunom. V Novi Gorici so izbranci Anteja Šimundže visoko premagali Gorico (0:3).

Sobočane je v vodstvo popeljal Nik Lorbek v 12. minuti, potem ko je z glavo unovčil podajo Luke Bobičanca z desne strani. Prekmurci so si na tekmi priigrali več nevarnih akcij, v 78. in 81. minuti sta sicer nevarno zagrozila tudi domača Semir Smajlagić in Matija Kavčič, a je bil prvi premalo natančen, drugemu pa je strel obranil Matko Obradović.

V 85. in drugi minuti sodniškega dodatka minuti pa je z dvema goloma končni izid tekme postavil Amadej Maroša, ki je najprej iz bližine neoviran zadel po podaji Klemna Šturma z leve strani, nato pa je zadel še z osmih metrov.

Kidričani našli pot iz brezna

Krško Aluminij | Avtor: NZS/Twitter NZS/Twitter

Dobro izhodišče pred povratno tekmo so si priigrali tudi igralci Aluminija, ki so v gosteh remizirali s Krškim (2:2).

Krčani so povedli v 19. minuti, ko je iz bližine zadel Ante Vukušić. Na 2:0 je v 50. minuti povišal Leo Ejup, ki je zadel z glavo po podaji iz kota z leve strani. 

Deset minut pozneje pa so Kidričani prišli do pomembnega zadetka, strelec z glavo je bil Tadej Trdina. V 79. minuti je Aluminij prišel celo do izenačenja, ko je mojstrsko z desne strani zunaj kazenskega prostora streljal Nemanja Jakšić in žogo poslal pod prečko za 2:2.

Povratne tekme bodo 31. oktobra.

Že v torek so nogometaši Maribora odpravili Domžale (1:0), prejšnji teden pa si je branilka lovorike Olimpija z zmago na prvi tekmi v Kopru (0:5) praktično že zagotovila napredovanje.

Pokal Slovenije, četrtfinale (prve tekme):

Gorica - Mura 0:3 (0:1)
Lorbek 12., Maroša 85., 92.

Krško - Aluminij 2:2 (1:0)
Vukušić 19., Ejup 49.; Trdina 60., Jakšić 79.

Maribor - Domžale 1:0 (1:0)
Mlakar 20.

Koper - Olimpija Ljubljana 0:5 (0:3)
Savić 8., Boateng 13., 48., Vombergar 45., Kronaveter 84.

Povratne tekme bodo na sporedu 31. oktobra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice