Šport > Nogomet
136 ogledov

Mariborčani do tesne zmage

NK Maribor Reševalni pas/Twitter
Nogometaši Maribora in Domžal so odigrali prvo četrtfinalno tekmo Slovenskega pokala. V Mariboru je domača ekipa slavila z 1:0 (1:0).

Pokalni četrtfinale - povratne tekme bodo 31. oktobra - se je začel prejšnji teden z obračunom branilke naslova iz Ljubljane in tretjeligaša Kopra. Ljubljančani so na Bonifiki upravičili status favorita in poskrbeli, da bo povratna tekma verjetno zgolj formalnost, saj so zmagali z rezultatom 5:0.

Bolj izenačeno je bilo danes v Ljudskem vrtu. Ko sta se ta tekmeca nazadnje merila v pokalu, sta igrala v finalih, prvega v sezoni 2009/10 so dobili Mariborčani, drugega Domžalčani. Zdaj ekipi igrata za vstop v polfinale, na prvi tekmi pa je mariborski strateg Darko Milanič, bržčas tudi zaradi bližnjega derbija z Olimpijo, nekoliko premešal začetno postavo. Kljub temu so bili domači v prvem polčasu boljši, zadel je Jan Mlakar v 20. minuti, v 31. pa se je mreža Domžal spet zatresla, toda sodniki so gol Dareta Vršiča zaradi prepovedanega položaja razveljavili.

Drugi polčas je pripadel Domžalam, ki so si pripravile nekaj zrelih priložnosti, najbližje zadetku pa je bil Adam Gnezda Čerin, ki je s prostega strela v 73. minuti zadel prečko. Zadnjo mariborsko priložnost je po protinapadu Marcosa Tavaresa v sodnikovem dodatku ustavil domžalski vratar Ajdin Mulalić in tekma se je končala z minimalno zmago Maribora.

Preostala četrtfinalna para pokala sta Gorica - Mura in Krško - Aluminij. Prvi tekmi bosta na vrsti v sredo.

- četrtfinale, prve tekme:
- sreda, 17. oktober:
Koper - Olimpija                  0:5 (0:3)

- torek, 23. oktober:
Maribor - Domžale                 1:0 (1:0)

- sreda, 24. oktober:
16.30 Gorica - Mura
18.30 Krško - Aluminij

- druge tekme:
- sreda, 31. oktober:
13.00 Mura - Gorica
17.00 Domžale - Maribor
18.00 Aluminij - Krško
20.00 Olimpija - Koper
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice