Šport > Nogomet
1061 ogledov

Vijolice poteptane v Fazaneriji, nov zdrs Olimpije

Mura MB Fazanerija Black Gringos Jure Banfi/sobotainfo.com
Na uvodu v 11. kolo elitne slovenske lige presenečenje v Prekmurju. Preobrat v Velenju, Krško neporaženo iz Ljubljane. Dve tekmi sta na sporedu v ponedeljek.

Nogometaši Mure, ki so bili pred obračunom v nizu treh porazov, so pred polnimi tribunami Fazanerije nadigrali doslej še neporažene in vodilne Mariborčane (4:1). Pri obeh ekipah je manjkalo nekaj igralcev, pri domačih denimo Špiro Peričić in Luka Šušnjara, pri gostih pa Mitja Viler, Marko Šuler, Martin Milec, Martin Kramarič, Gregor Bajde ... Manj se je to poznalo borbenim gostiteljem, ki so Mariboru že v 2. kolu povzročali preglavice in z njim igrali neodločeno. Tokrat pa so prišli do tretje zmage v sezoni.

Jan Oblak Video Šport Oblak s fantastično reakcijo užalostil veliki Real

Čeprav so imeli Mariborčani več žogo v posesti, pa so borbeni in konkretni Sobočani zasluženo dobili prvi polčas. Za razliko od tekmecev iz Maribora so si priigrali nekaj priložnosti, dvakrat pa tudi zadeli. Prvič že v deveti minuti, ko je Nik Lorbek z glavo po podaji Luke Bobičanca z desne strani zadel za 1:0 in svoj prvoligaški prvenec.

Na 2:0 je povišal sin nekdanjega slovenskega vratarja Boška Boškovića, Aleksandar Bošković, potem ko je v 38. minuti iz bližine v mrežo pospravil odbito žogo, potem ko je s prostega strela streljal Bobičanec, Jasmin Handanović pa je žogo poslal v vratnico. Domači so imeli lepo priložnost tudi v 17. minuti, ko je Rok Sirk s strelom z glavo iz bližine le za malenkost zgrešil cilj.

V 54. minuti je imel prav Sirk novo izjemno priložnost, ko je prišel do strela iz bližine, a namesto da bi poslal žogo v prazno mrežo, jo je poslal čez okvir. Sedem minut pozneje je malce z desne s sedmih metrov streljal Žan Karničnik, Handanović je žogo odbil. Zato pa so muraši potrdili zmago v 66. minuti. Najprej se je zdelo, da se je žoga že ob strelu Sirka iz bližine od vratnice odbila čez golov črto, a sodniki niso dosodili zadetka, je pa ta sledil takoj po tem, ko je z desne strani podal Žiga Kous, na drugi vratnici pa je z glavo zadel Nino Kouter.

V 74. minuti pa so nevarno vendarle zagrozili tudi vijolični, strel Jasmina Mešanovića iz bližine je obranil Matko Obradović. V 78. minuti je na drugi strani Handanović posredoval po novem Sirkovem poskusu. V 85. minuti pa so Mariborčani znižali zaostanek, ko je z roba kazenskega prostora zadel Felipe Santos. Za novo eksplozijo veselja domačih navijačev pa je v 90. minuti poskrbel Bobičanec, ki je po podaji Kouterja z roba kazenskega prostora zabil svoj prvi zadetek v prvi ligi za 4:1.

Zmaji kaznovani za zapravljeno

Matic Črnic Olimpija | Avtor: Profimedia Profimedia

Nogometaši Olimpije so bili večino tekme proti zadnjeuvrščenemu Krškemu boljši tekmec, a premalo konkreten ob strnjeni obrambi gostov in premalo zbran pri realizaciji. Če zmajem tako ni uspelo kaznovati spodrsljaj Maribora, pa so Krčani celo brez kaznovanega Marca da Silve prekinili niz štirih porazov (1:1).

stefan savić Velik človek Šport Prizor, ki presega nogomet

V prvem polčasu je prevladovala Olimpija, ki je imela žogo praktično ves čas v posesti, v 16. minuti pa je tudi zadela. Takrat je Dino Štiglec podal z leve strani, pred golom pa se je najbolje znašel Jucie Lupeta, ki je dosegel svoj peti gol v sezoni. Lupeta je poskusil tudi v 25. minuti, a je Marko Zalokar strel obranil, pri Ljubljančanih pa so priložnosti v prvem polčasu zapravili še Aris Zarifović v drugi minuti z glavo, Matic Črnic z nenatančnim strelom s 13 metrov v četrti minuti in Eric Boakye v 40. minuti, ko je prav tako žogo poslal mimo gola. Pri gostih je v sedmi minuti Luka Volarič streljal čez gol s slabih 20 metrov, s podobne razdalje pa je Dalibor Volaš s prostega strela v 28. minuti oplazil prečko.

Uvod drugega polčasa je bil precej miren, v 62. minuti pa je znova streljal Črnic, a je bil Zalokar pripravljen, tako kot v 64. minuti po novem Črničevem poskusu. V 72. minuti je malce previsoko meril Kronaveter z roba kazenskega prostora. Le dve minuti pozneje pa so Krčani kar nekako presenetljivo izenačili. Žoga se je tudi z nekaj sreče znašla pri Milanu Ristovskem približno deset metrov od gola, od tam pa je nogometaš Krškega zanesljivo zadel ljubljansko mrežo. V 85. minuti je s 15 metrov priložnost Olimpije za novo vodstvo zapravil Kronaveter, čigar strel je Zalokar ukrotil. To pa je bila tudi zadnja priložnost tekme.

Vodeb in Kašnik za poraz Domžal

stadion Ob jezeru | Avtor: Profimedia Profimedia

Nogometaši Domžal so v Velenje prišli z dobro popotnico, saj so v tem koledarskem letu dobili vse tri tekme z Rudarjem. Dolgo je kazalo, da bo tudi tokrat zmaga šla v Domžale, a sta Tim Vodeb in David Kašnik ob koncu poskrbela za preobrat (2:1). Rudar se je tako s tretjo zmago vsaj začasno dvignil na predzadnje mesto lestvice, Domžale po petem porazu zaenkrat še ostajajo v zgornjem delu lestvice.

Prvi polčas so dobili izbranci Simona Rožmana, in sicer po zadetku v sedmi minuti. Agim Ibraimi je podal iz kota, Adam Gnezda Čerin je na drugi vratnici žogo z glavo vrnil pred vrata, kjer je Dario Melnjak z glavo zadel za 1:0. V dokaj enakovredni predstavi so si eno lepi priložnost priigrali tudi domači. V 24. minuti je do strela lepo prišel David Arap, meril je v levi zgornji kot domžalskih vrat, a zadel prečko.

Uvod drugega polčasa je minil brez večjih pretresov, v 69. minuti je z več kot 30 metrov poskusil Klemen Bolha, a neuspešno. Knapi so sicer imeli v teh trenutkih več žogo, si želeli izenačiti, toda Domžalčani jim kakšne luknje v obrambi niso pustili. V 84. minuti pa so domači vendarle ogrozili Dejana Milića, iz prve je poskusil David Kašnik, Milić pa je žogo poslal v kot. 

Minuto pozneje pa so Velenjčani tudi izenačili. Robert Pušaver je poslal dolgo žogo v kazenski prostor, kjer je Tim Vodeb preskočil Gregorja Sikoška in žogo z glavo poslal čez Milića v mrežo. Tri minute pozneje so gostitelji poskrbela za popoln preobrat, s prostega strela s slabih 20 metrov je namreč za 2:1 zadel Kašnik, ki je žogo poslal v desni zgornji kot.

Prva liga TS, 11. kolo:

Mura - Maribor 4:1 (2:0)
Lorbek 9., Bošković 38., Kouter 66., Bobičanec 90.; Santos 85.

Rudar Velenje - Domžale 2:1 (0:1)
Vodeb 85., Kašnik 88.; Melnjak 7.

Olimpija - Krško 1:1 (1:0)
Lupeta 16.; Ristovski 74.

Ponedeljek:
Gorica - Celje
Aluminij - Triglav

LESTVICA:
1. Maribor 24 točk
2. Olimpija Ljubljana 19
3. Gorica 17 (-1)
4. Domžale 14
5. Aluminij Kidričevo 14 (-1)
6. Mura Murska Sobota 12
7. Celje 12 (-1)
8. Triglav Kranj 12 (-1)
9. Rudar Velenje 10
10. Krško 8

(+/-) - število odigranih tekem glede na ligaške tekmece

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice