Šport > Nogomet
235 ogledov

V Domžale se vrača slovenski reprezentant

(Hellas Verona - Chievo) Dejan Lazarević navijači gledalci tribuna slavje EPA
Dejan Lazarević, nekdanji slovenski nogometni reprezentant, se po več kot desetletju igranja v tujini vrača v domovino, v svoj matični klub Domžale.

Osemindvajsetletni Dejan Lazarević, ki bo zaostril konkurenco na krilnih položajih Domžalčanov, je podpisal pogodbo do maja 2020.

"Vračam se zelo motiviran in željan trdega dela ter igre. V trenutku, ko je moj primarni cilj vrnitev v pravi tekmovalni ritem, sem se odločil, da so Domžale najboljša možna sredina. Odločitev ni bila težka, navsezadnje sem klub vseskozi spremljal in zanj stiskal pesti. Vem, da pod vodstvom trenerja Simona Rožmana igra odličen nogomet, ki mi je pisan na kožo, kar je bil še dodaten razlog za mojo odločitev. Vem, da lahko z njegovimi usmeritvami in v okolju, ki ga odlično poznam, hitro napredujem. Komaj že čakam, da bom spet nosil rumeni dres in se boril za klub, za katerega navijam že od malih nog. Zelo sem vesel, da sem spet doma," zadovoljstva ob vrnitvi v Domžale ni skrival hitronogi Lazarević.

Njegov potencial je v času kadetskega staža opazila italijanska Genova, kjer se je z dobrimi predstavami v mladinski zasedbi prebil vse do članskega moštva. Na Apeninskem polotoku je kasneje nastopal še za Torino, Padovo, Modeno, Chievo in Sassuolo. V Serie A in Serie B je skupno vknjižil 130 nastopov in dosegel osem zadetkov ter dodal sedemnajst asistenc. Sledila je selitev v Turčijo, kjer je bil član ekip Antalyaspor in Karabükspor. Njegova zadnja sredina je bil poljski prvoligaš Jagiellonia, v prihodnje pa bo tako znova nosil dres matičnega kluba.

Za slovensko reprezentanco je debitiral 15. novembra 2011 na prijateljski tekmi proti ameriški reprezentanci, skupno pa za našo izbrano vrsto odigral 20 tekem, na katerih je dosegel 1 zadetek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.