Šport > Nogomet
189 ogledov

Vrtnice in grofi v svojem slogu, Aluminij prek Triglava

PLTS NK Celje
V ponedeljek se je z dvema tekmama zaključilo 11. kolo elitne slovenske nogometne lige.

V Novi Gorici sta se merili ekipi, ki imata od vseh najraje neodločene izide. Gorica je prišla do šestega remija (1:1), Celje že do sedmega, kar pomeni, da velikih premikov po lestvici ni bilo. Je pa tretjeuvrščena Gorica, tokrat je bila brez kaznovanega trenerja Mirana Srebrniča, podaljšala niz neporaženosti na sedem tekem, šestouvrščeno Celje pa na šest.

Matic Črnic Olimpija PLTS Šport Vijolice poteptane v Fazaneriji, nov zdrs Olimpije

Celjani so tekmo dobro začeli in povedli v deveti minuti iz prve prave akcije. Jakob Novak je prišel na levo stran kazenskega prostora, žogo na kratko oddal do vtekajočega Rudija Požega Vancaša, ta pa je nato zadel z diagonalnim strelom. Zanj je bil to šesti zadetek v sezoni, s čimer se je na drugem mestu lestvice strelcev izenačil z Mariborovim Janom Mlakarjem.

Celjani so bili nevarni tudi v 22. minuti, ko jez 19 metrov sprožil Novak, Januš Štrukelj, ki je branil namesto odsotnega Grege Sorčana (zaradi pretresa možganov mora tako kot Žiga Lipušček še počivati), pa je bil na mestu. Novogoričani, ki so igrali tudi brez kaznovanega Uroša Celcerja in že dlje časa poškodovanega Alena Jogana, pa so izenačili v 24. minuti. Matteo Tomiček je podal na levo stran kazenskega prostora, kjer je Andrej Kotnik žogo takoj na kratko oddal do Roka Grudine, ki je nato iz bližine zadel za 1:1.

V uvodu drugega polčasa so gledalci videli nekaj nenevarnih strelov na obeh straneh, v 62. minuti je Matjaž Rozman ustavil tudi dokaj šibak strel z glavo Vladimirja Oršolića, na drugi strani pa je Štrukelj obranil prosti strel Janeza Piška. V 68. minuti je Štrukelj obranil še strel iz prve Požega Vancaša s približno desetih metrov, v 76. pa še strel z glavo Jureta Travnerja. Do konca so oboji znova nekajkrat nenatančno merili, Grudina je v 87. minuti celo zadel prečko lastnih vrat, tako da je ostalo pri delitvi točk.

Kidričani na četrtem mestu

Aluminij | Avtor: Profimedia Profimedia

Nogometašem Triglava se Aluminiju ni uspelo oddolžiti za julijski poraz na prvi medsebojni tekmi sezone. Izbranci Dejana Dončića, ki so pred tem imeli dve zmagi na zadnjih treh tekmah, so bili tokrat večino tekme slabši tekmec in ostali na osmem mestu, medtem ko so se Kidričani, ti so zadnje skoraj pol ure igrali z igralcem manj, po treh tekmah brez zmage spet veselili treh točk (2:0) in skoka na četrto mesto lestvice.

V prvem polčasu je bilo vse bolj ali manj v znamenju Aluminija, ki je bil odločnejši, konkretnejši, z več želje in ideje, kaj narediti. Na drugi strani so bili Kranjčani brez bolnega Luke Majcna medli, brez prave agresivnosti, brez strela proti golu, tako da vodilni zadetek Kidričanov v 13. minuti niti ni bil tako nepričakovan. Takrat je Francesco Tahiraj poslal žogo v kazenski prostor do vtekajočega Alena Krajnca, ki je nato matiral mladega Luko Čadeža. Ta je znova klonil v 34. minuti. Po kotu z leve strani je najprej z glavo streljal Damir Grgić, Čadež je žogo odbil, a le na nogo Roka Kidriča, ki je zadel za 2:0 in postavil izid polčasa.

V 49. minuti je Lucas Horvat sprožil od daleč, izkazal pa se je Čadež, v 53. minuti pa je Krajnc zadel okvir vrat Triglava. V 65. minuti pa so Kranjčani dobili nekaj vetra v svoja jadra, saj je bil izključen Ivan Kontek, potem ko je kot zadnji mož obrambe storil prekršek nad Tomom Žurgo. Toda številčne prednosti Gorenjcem ni uspelo unovčiti, celo nasprotno - niti enkrat niso resneje ogrozili vrat Aluminija.

Prva liga TS, 11. kolo:

Gorica - Celje 1:1 (1:1)
Grudina 24.; Vancaš Požeg 9.

Aluminij - Triglav 2:0 (2:0)
Krajnc 13., Kidrič 34.
RK: Kontek (Aluminij) 65. 

Mura - Maribor 4:1 (2:0)
Lorbek 9., Bošković 38., Kouter 66., Bobičanec 90.; Santos 85. 

Rudar Velenje - Domžale 2:1 (0:1)
Vodeb 85., Kašnik 88.; Melnjak 7. 

Olimpija - Krško 1:1 (1:0) 
Lupeta 16.; Ristovski 74.

LESTVICA:
1. Maribor 24 točk
2. Olimpija Ljubljana 19
3. Gorica 18
4. Aluminij Kidričevo 17
5. Domžale 14
6. Celje 13
7. Mura Murska Sobota 12
8. Triglav Kranj 12
9. Rudar Velenje 10
10. Krško 8

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice