Muršak še dve leti v Detroitu

Foto: Žurnal24 Jan Muršak se ne bo selil. (Foto: Reuters)
Slovenski hokejist Jan Muršak, ki je v prejšnjih dveh mesecih kot drugi slovenski igralec za Anžetom Kopitarjem igral v najmočnejši ligi na svetu NHL, bo še dve leti član moštva Detroit Red Wings.
Oglej si celoten članek

NHL-ekipa Detroit Red Wings je sporočila, da je z Janom Muršakom podpisala dveletno podaljšanje pogodbe. Muršak je sicer večino časa, ko je član Rdečih kril, igral v ekipi Grand Rapids Griffins v ligi AHL, ki je podružnično moštvo Detroita. Muršak pa je v tej sezoni vendarle dobil tudi priložnost za nastop za prvo ekipo, potem ko ga je Detroit vpoklical v postavo zaradi številnih poškodb soigralcev. Skupno ima zdaj 23-letni slovenski igralec na svojem računu 17 tekem v ligi NHL, dosegel pa je tudi en gol na tekmi z Denverjem 10. januarja. Doslej zadnjič je v ligi HHL igral 5. februarja proti Nashvillu.

Muršak ima zdaj pogodbo z Detroitom do konca sezone 2012/13, finančnih podrobnosti pa klub ni razkril. Mariborčana je Detroit na naboru NHL izbral kot 182. leta 2006. Zaradi poškodbe prsta na nogi ga je Detroit v začetku februarja uvrstil na seznam poškodovanih, pred dvema dnevoma pa ga je spet poslal k Rapidsom, za katere je na 36 tekmah v sezoni dosegel 25 točk (11 golov).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.