Šport
23 ogledov

Muršak še dve leti v Detroitu

Jan Muršak se ne bo selil. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Slovenski hokejist Jan Muršak, ki je v prejšnjih dveh mesecih kot drugi slovenski igralec za Anžetom Kopitarjem igral v najmočnejši ligi na svetu NHL, bo še dve leti član moštva Detroit Red Wings.

NHL-ekipa Detroit Red Wings je sporočila, da je z Janom Muršakom podpisala dveletno podaljšanje pogodbe. Muršak je sicer večino časa, ko je član Rdečih kril, igral v ekipi Grand Rapids Griffins v ligi AHL, ki je podružnično moštvo Detroita. Muršak pa je v tej sezoni vendarle dobil tudi priložnost za nastop za prvo ekipo, potem ko ga je Detroit vpoklical v postavo zaradi številnih poškodb soigralcev. Skupno ima zdaj 23-letni slovenski igralec na svojem računu 17 tekem v ligi NHL, dosegel pa je tudi en gol na tekmi z Denverjem 10. januarja. Doslej zadnjič je v ligi HHL igral 5. februarja proti Nashvillu.

Muršak ima zdaj pogodbo z Detroitom do konca sezone 2012/13, finančnih podrobnosti pa klub ni razkril. Mariborčana je Detroit na naboru NHL izbral kot 182. leta 2006. Zaradi poškodbe prsta na nogi ga je Detroit v začetku februarja uvrstil na seznam poškodovanih, pred dvema dnevoma pa ga je spet poslal k Rapidsom, za katere je na 36 tekmah v sezoni dosegel 25 točk (11 golov).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.