Muršak se vrača v AHL

Foto: Žurnal24 Jan Muršak se ne bo selil. (Foto: Reuters)
Obdobja, ko sta v najmočnejši hokejski ligi na svetu, severnoameriški NHL, igrala dva Slovenca, je za zdaj konec, saj se Jan Muršak iz Detroita vrača v ligo AHL k moštvu Grand Rapids Griffins.
Oglej si celoten članek

Moštvo Detroit Red Wings je znova vpoklicalo 32-letnega ruskega napadalca Pavla Dacjuka, ki je izpustil 15 tekem zaradi poškodbe zapestja. Jan Muršak tako pričakovano odhaja iz NHL v nižjo ligo, AHL, v moštvo Grand Rapids Griffins.

Skupaj z Muršakom se v AHL vrača tudi Cory Emmerton, so objavili na uradni spletni strani Detroita. Triindvajsetletni Pesničan je na 14 tekmah na veliki sceni dosegel en gol, prvenec v ligi NHL pa je doživel 27. decembra, ko so rdeča krila zmagala po podaljšku s 4:3 v gosteh proti ekipi Colorado Avalanche, prvi gol pa je vpisal 10. januarja prav tako proti Coloradu.

Glede na odzive na spletnih forumih si navijači Muršaka še želijo videti v prvi postavi Detroita, če ne prej, pa vsaj v končnici. Nad Muršakovim potencialom pa je navdušen tudi trener Red Wings Mike Babcock, ki je prepričan, da je Muršak pridobil veliko samozavesti in da je upravičil zaupanje. V ekipo Detroita se vrača še en "ranjenec" Danny Cleary, ki ga je poškodovani gleženj stal 14 tekem v ligi NHL. Muršak je bil šele drugi Slovenec v ligi NHL po Anžetu Kopitarju, prvem strelcu moštva Los Angeles Kings.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.