Šport
26 ogledov

Muršak se vrača v AHL

Jan Muršak se ne bo selil. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Obdobja, ko sta v najmočnejši hokejski ligi na svetu, severnoameriški NHL, igrala dva Slovenca, je za zdaj konec, saj se Jan Muršak iz Detroita vrača v ligo AHL k moštvu Grand Rapids Griffins.

Moštvo Detroit Red Wings je znova vpoklicalo 32-letnega ruskega napadalca Pavla Dacjuka, ki je izpustil 15 tekem zaradi poškodbe zapestja. Jan Muršak tako pričakovano odhaja iz NHL v nižjo ligo, AHL, v moštvo Grand Rapids Griffins.

Skupaj z Muršakom se v AHL vrača tudi Cory Emmerton, so objavili na uradni spletni strani Detroita. Triindvajsetletni Pesničan je na 14 tekmah na veliki sceni dosegel en gol, prvenec v ligi NHL pa je doživel 27. decembra, ko so rdeča krila zmagala po podaljšku s 4:3 v gosteh proti ekipi Colorado Avalanche, prvi gol pa je vpisal 10. januarja prav tako proti Coloradu.

Glede na odzive na spletnih forumih si navijači Muršaka še želijo videti v prvi postavi Detroita, če ne prej, pa vsaj v končnici. Nad Muršakovim potencialom pa je navdušen tudi trener Red Wings Mike Babcock, ki je prepričan, da je Muršak pridobil veliko samozavesti in da je upravičil zaupanje. V ekipo Detroita se vrača še en "ranjenec" Danny Cleary, ki ga je poškodovani gleženj stal 14 tekem v ligi NHL. Muršak je bil šele drugi Slovenec v ligi NHL po Anžetu Kopitarju, prvem strelcu moštva Los Angeles Kings.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.