''Na današnji dan smo premagali Slovenijo''

Foto: EPA
Foto: EPA
Hrvaška nogometna reprezentanca je na današnji dan (19. november) pred desetimi leti v dodatnih kvalifikacijah za EP 2004 premagala Slovenijo.
Oglej si celoten članek

Pred natančno desetimi leti sta se na povratni tekmi dodatnih kvalifikacij za nastop na EP 2004 pomerili Slovenija in Hrvaška.

Tekma v Zagrebu se je končala z nedoločenim izidom (1:1), na povratni tekmi v Ljubljani pa so Hrvati zmagali z 1:0, česar se dobro spominja tudi takratni hrvaški selektor Otto Barić.

''Ko smo se vrnili v Brežice, nas je pričakala torta. Uvrstili smo se na Euro, a mene so hoteli odstaviti,'' je povedal Barić.

Hrvaška si je takrat dodatne kvalifikacije izborila z zmago proti Bolgariji. ''Dominirali smo na obeh tekmah proti Sloveniji. Nikoli nisem paničaril, tudi ko smo v Ljubljani ostali z igralcem manj,'' se spominja Barić, ki je Hrvaško popeljal na Portugalsko, kjer pa je obstala v skupinskem delu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.