Šport > Nogomet
2 ogledov

''Na današnji dan smo premagali Slovenijo''

otto barić EPA
Hrvaška nogometna reprezentanca je na današnji dan (19. november) pred desetimi leti v dodatnih kvalifikacijah za EP 2004 premagala Slovenijo.

Pred natančno desetimi leti sta se na povratni tekmi dodatnih kvalifikacij za nastop na EP 2004 pomerili Slovenija in Hrvaška.

Tekma v Zagrebu se je končala z nedoločenim izidom (1:1), na povratni tekmi v Ljubljani pa so Hrvati zmagali z 1:0, česar se dobro spominja tudi takratni hrvaški selektor Otto Barić.

''Ko smo se vrnili v Brežice, nas je pričakala torta. Uvrstili smo se na Euro, a mene so hoteli odstaviti,'' je povedal Barić.

Hrvaška si je takrat dodatne kvalifikacije izborila z zmago proti Bolgariji. ''Dominirali smo na obeh tekmah proti Sloveniji. Nikoli nisem paničaril, tudi ko smo v Ljubljani ostali z igralcem manj,'' se spominja Barić, ki je Hrvaško popeljal na Portugalsko, kjer pa je obstala v skupinskem delu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.