Na delu znova tudi Slovenci

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Drevi se bo začel skupinski del evropske lige.
Oglej si celoten članek

Evropska liga bo tudi tokrat potekala brez udeležbe slovenskega kluba, bo pa v tem tekmovanju vseeno zaigralo kar nekaj Slovencev.

Fiorentina Josipa Iličića bo tako igrala v skupini J skupaj s Paokom, ki bo uvodoma gostil Italijane, Slovanom iz Libereca in Karabahom. St. Etienne Roberta Berića, ta je minuli konec tedna v francoskem prvenstvu z golom svojemu klubu priboril točko na gostovanju pri pariškem velikanu PSG, v skupini C čakajo Anderlecht, Mainz in Gabala, krvnica Maribora. Mainz bo prvi gostil Berića in soigralce.

Milanski Inter Samirja Handanovića bo igral v skupini K skupaj s praško Sparto, Southamptonom in Hapoelom Beer-Shevo, ki bo danes gostoval v Milanu. Villarreal Bojana Jokića, slovenskega reprezentanta ni na seznamu za to tekmovanje, bo tekmoval v skupini L, v njej bodo še Steaua, Zürich in Osmanlispor. Španci bodo najprej igrali v Švici. Konyaspor Nejca Skubica pa v skupini H čakajo Šahtar Donjeck, ki bo drevi v Turčiji, Braga in Gent.

Skupinski del se bo končal 8. decembra. Prvo- in drugouvrščene ekipe iz vsake skupine bodo napredovale v šestnajstino finala, ki bo 16. in 23. februarja. Sledili bodo še osmina finala, četrtfinale, polfinale in finale, ki bo 24. maja v Solni.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.