Šport > Nogomet
50 ogledov

Na delu znova tudi Slovenci

josip iličić Profimedias
Drevi se bo začel skupinski del evropske lige.

Evropska liga bo tudi tokrat potekala brez udeležbe slovenskega kluba, bo pa v tem tekmovanju vseeno zaigralo kar nekaj Slovencev.

Fiorentina Josipa Iličića bo tako igrala v skupini J skupaj s Paokom, ki bo uvodoma gostil Italijane, Slovanom iz Libereca in Karabahom. St. Etienne Roberta Berića, ta je minuli konec tedna v francoskem prvenstvu z golom svojemu klubu priboril točko na gostovanju pri pariškem velikanu PSG, v skupini C čakajo Anderlecht, Mainz in Gabala, krvnica Maribora. Mainz bo prvi gostil Berića in soigralce.

Milanski Inter Samirja Handanovića bo igral v skupini K skupaj s praško Sparto, Southamptonom in Hapoelom Beer-Shevo, ki bo danes gostoval v Milanu. Villarreal Bojana Jokića, slovenskega reprezentanta ni na seznamu za to tekmovanje, bo tekmoval v skupini L, v njej bodo še Steaua, Zürich in Osmanlispor. Španci bodo najprej igrali v Švici. Konyaspor Nejca Skubica pa v skupini H čakajo Šahtar Donjeck, ki bo drevi v Turčiji, Braga in Gent.

Skupinski del se bo končal 8. decembra. Prvo- in drugouvrščene ekipe iz vsake skupine bodo napredovale v šestnajstino finala, ki bo 16. in 23. februarja. Sledili bodo še osmina finala, četrtfinale, polfinale in finale, ki bo 24. maja v Solni.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.