Šport > Nogomet
10 ogledov

Oblak pokazal, kako se stvarem streže

jan oblak atletico madrid
1/21
Profimedias
Slovenski vratar Jan Oblak je z ubranjeno enajstmetrovko ključno pripomogel k zmagi Atlético Madrida (1:0). Bayern München je premagal Rostov (5:0), Barça pa se je znesla nad Celticom (7:0).

V prvem krogu elitne Lige prvakov se se pomerila moštva iz skupin A, B, C in D. Nastopile so ekipe treh slovenskih nogometašev, zmage pa se je veselil le Jan Oblak.

Vratar Atlético Madrida je odigral celo tekmo in sodnikovem podaljšku prvega polčasa ubranil enajstmetrovko Andresu Guadradu.

V prvi postavi Rostova je priložnost dobil Miha Mevlja, ki je prav tako odigral celo tekmo. Ruski prvoligaš ni bil dorasel nasprotnik Bayern Münchnu, ki je zmagal s štirimi goli razlike (4:0).

Na delu je bil tudi Basel, klub slovenskega napadalca Andraža Šporarja, ki pa ga tokrat ni bilo na klopi. Švicarji so po prvem polčasu zaostajali proti Ludogorcu, točko pa jim je priigral Renato Steffen (1:1).

Oblak utišal kritike

Slovenski reprezentančni vratar je po pričakovanjih zaigral v začetni postavi madridskega kluba. Atlético je povedal v 42. minuti z golom Saula Nigueza.

PSV si je v sodnikovem podaljšku priigral sumljivo enajstmetrovko, a je sodnik brez oklevanja pokazal na belo točko. Odgovornost je prevzel Andres Guadrado, njegov strel pa je s fantastično reakcijo ubranil Oblak.

Slovenski vratar je tako utišal kritike tistih, ki so ga raztgali po lanskem finalu Lige prvakov, v katerem je po strelih z bele točke slavil Real Madrid. Oblak takrat ni ubranil nobene najstrožje kazni in bil zato deležen ostrih kritik navijačev.

Tekma med Manchester Cityjem in Borussio Mönchengladbach je bila prestavljena zaradi obilnih padavin. Obračun bo odigran v sredo.

Barça razbila Celtic, remi Arsenala

Barcelona je potrebovala tri minute za vodstvo proti Celticu. Med strelce se je vpisal Lionel Messi, ki je v 27. minuti zadel še drugič. V obeh primerih mu je asistiral Neymar.

Brazilski napadalni vezist je v 50. minuti zabil za 3:0. Po slabi uri igre je za četrti gol poskrbel Andrés Iniesta, nato je Messi dopolnil hat-trick, dvakrat pa se je pred koncem med strelce vpisal še Luis Suárez.

Pravcati šok so že v prvi minuti srečanja doživeli nogometaši Arsenala. Po vsega 42 sekundah je v polno zadel Edinson Cavani.

Londončani so točko rešili v 78. minuti z golom Alexisa Sáncheza. Obe ekipi sta tekmo končali z nogometašem manj; pri Parižanih je bil izključen Marco Verratti, pri Londončanih pa Olivier Giroud.

Liga prvakov, skupinski del, 1. krog:

SKUPINA A:

Paris SG - Arsenal 1:1 (1:0)
Cavani 1.; Sánchez 78.

Basel - Ludogorec 1:1 (0:1)
Steffen 80.; Cafu 45.

SKUPINA B:

Dinamo Kijev - Napoli 1:2 (1:2)
Garmash 26.; Milik 36., 45.

Benfica - Bešiktaš 1:1 (1:0)
Cervi 12.; Talisca 90.

SKUPINA C:

Manchester City - Borussia Mönchengladbach (prestavljeno zaradi dežja)

Barcelona - Celtic 7:0 (2:0)
Messi 3., 27., 60.; Neymar 50., Iniesta 59., Suárez 75., 88.

SKUPINA D:

PSV Eindhoven - Atlético Madrid 0:1 (0:1)
Saul 42.

Bayern München - Rostov 5:0 (2:0)
Lewandowski 28., Müller 45., Kimmich 53., 60., Bernat 90.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.