Na dirki na Hungaroringu umrl Slovenec Camlek

Foto: Alpe Adria Road Racing
Foto: Alpe Adria Road Racing
Na madžarskem dirkališču Hungaroring se je zgodila huda nesreča, v kateri je umrl slovenski motoristični dirkač Berto Camlek.
Oglej si celoten članek

Nesreča v tekmovanju Alpe Adria Road Racing v kategoriji SBK se je zgodila takoj na začetku dirke v prvem zavoju. Berto Camlek, 45-letni Velenjčan, je padel, ob tem pa ga je povozil neki drug tekmovalec. 

Poškodbe so bile tako hude, da mu kljub enournemu oživljanju niso več mogli pomagati.

Berto Camlek se je rodil leta 1970. Dirkati je začel že v 80. letih, sodeloval je v osmih dirkah svetovnega prvenstva superbike. V alpsko-jadranskem prvenstvu je tekmoval od samega začetka leta 2005.

Bil je tudi večkratni slovenski državni prvak, za kar je prejel kristalno čelado. Znan je bil po prijaznosti in toplini, vedno je rad pomagal, je zapisano na uradni strani tekmovanja. Lani je Camlek, ki je dirkal pod okriljem AMZS, v svoji kategoriji superbike na koncu sezone zasedel skupno visoko četrto mesto. Letos je bil doslej z 62 točkami na sedmem mestu v kategoriji, v kateri tekmujeta tudi Janez Prosenik in Matej Kraljič.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.