Šport
144 ogledov

Na dirki na Hungaroringu umrl Slovenec Camlek

Camek Alpe Adria Road Racing
Na madžarskem dirkališču Hungaroring se je zgodila huda nesreča, v kateri je umrl slovenski motoristični dirkač Berto Camlek.

Nesreča v tekmovanju Alpe Adria Road Racing v kategoriji SBK se je zgodila takoj na začetku dirke v prvem zavoju. Berto Camlek, 45-letni Velenjčan, je padel, ob tem pa ga je povozil neki drug tekmovalec. 

Poškodbe so bile tako hude, da mu kljub enournemu oživljanju niso več mogli pomagati.

Berto Camlek se je rodil leta 1970. Dirkati je začel že v 80. letih, sodeloval je v osmih dirkah svetovnega prvenstva superbike. V alpsko-jadranskem prvenstvu je tekmoval od samega začetka leta 2005.

Bil je tudi večkratni slovenski državni prvak, za kar je prejel kristalno čelado. Znan je bil po prijaznosti in toplini, vedno je rad pomagal, je zapisano na uradni strani tekmovanja. Lani je Camlek, ki je dirkal pod okriljem AMZS, v svoji kategoriji superbike na koncu sezone zasedel skupno visoko četrto mesto. Letos je bil doslej z 62 točkami na sedmem mestu v kategoriji, v kateri tekmujeta tudi Janez Prosenik in Matej Kraljič.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Papaja Popi 08:41 10.avgust 2015.

    Očitno nekdo vedno deli minuse iz čiste zlobe.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 21:39 09.avgust 2015.

    "Poškodbe so bile tako hude, da mu kljub enournemu oživljanju niso več mogli pomagati."Lepo da so se toliko časa trudil z oživljanjem. Včasih se mi zdi da reševalci prehitro odnehajo že po parih minutah.Upam da vsaj ni preveč trpel...