Na dirki v Španiji umrl mladi dirkač razreda CEV Moto3

Foto: Epa
Foto: Epa
Na domači dirki je življenje izgubil komaj 14-letni španski dirkač.
Oglej si celoten članek

Na četrti dirki sezone v seriji FIM CEV Repsol Moto3, kjer je za svetovni naslov merijo mladi dirkači, je na dirkališču v Barceloni življenje izgubil Španec Andreas Perez Manresa. Mladenič bi konec avgusta dopolnil 15 let.

Do incidenta je prišlo v drugi dirki kategorije Moto3, po nesreči je bila dirka takoj prekinjena z rdečo zastavo. Mladeniču so pomagali ob progi, nato pa je bil s helikopterjem prepeljan v bolnišnico Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. Utrpel je hude poškodbe možganov. Kljub trudu zdravnikov ob stezi in v bolnišnici, je umrl danes zjutraj.

Perez je blestel v minuli sezoni v seriji European Talent Cup, v tekmovanju je osvojil dve zmagi in se še nekajkrat uvrstil na zmagovalni oder. Sezono je skupno končal na četrtem mestu. Pred to sezono je stopil stopničko višje in v Moto3™ Junior World Championship nastopal za moštvo Reale Avintia Academy team.

"FIM (Mednarodna motociklistična zveza), Dorna (lastniki pravic za dirke svetovnega prvenstva v motociklizmu), RFME (Španska motociklistična zveza) in dirkališče Circuit de Barcelona-Catalunya izražajo iskreno sožalje Perezovi družini, prijateljem in ekipi," so zapisali na uradni strani MotoGP.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.