Na Finskem nič novega, Slovenke daleč zadaj

Foto: Profimedia marit bjoergen
Norveška smučarska tekačica Marit Bjoergen je zmagovito krenila tudi v sezono 2017/18.
Oglej si celoten članek

Marit Bjoergen si je v Ruki na 10-kilometrski tekmi v klasičnem slogu priborila že 111. zmago v karieri. Švedinja Charlotte Kalla je zaostala 18 stotink sekund, druga Norvežanka Ingvild Flugstad pa je tekmo za drugo stopničko zmagovalnega odra izgubila za osem desetink sekunde.

Slovenke bodo bržkone skušale tekmo pozabiti čim prej, saj so se vse uvrstile v drugo polovico nastopajočih. Še najboljša je bila Anamarija Lampič na 47. mestu, Alenka Čebašek je bila 61., Lea Einfalt 80., Eva Urevc in Nika Razinger pa sta osvojili zadnji dve mesti - 88. in 89.

Bjoergnova je s 111. zmagami rekorderka v vseh smučarskih disciplinah. Svojevrsten svetovni rekord je na tekmi postavila tudi Nemka Steffi Böhler, ki je v svetovnem pokalu nastopila že na 322. tekmi, osvojila je 26. mesto, in je zdaj rekorderka po številu nastopov. Pred tem si je s 321 nastopi prvo mesto delila z Italijanom Giorgiom di Cento.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.