Šport > Zimski športi
44 ogledov

Na Finskem nič novega, Slovenke daleč zadaj

marit bjoergen
Norveška smučarska tekačica Marit Bjoergen je zmagovito krenila tudi v sezono 2017/18.

Marit Bjoergen si je v Ruki na 10-kilometrski tekmi v klasičnem slogu priborila že 111. zmago v karieri. Švedinja Charlotte Kalla je zaostala 18 stotink sekund, druga Norvežanka Ingvild Flugstad pa je tekmo za drugo stopničko zmagovalnega odra izgubila za osem desetink sekunde.

Slovenke bodo bržkone skušale tekmo pozabiti čim prej, saj so se vse uvrstile v drugo polovico nastopajočih. Še najboljša je bila Anamarija Lampič na 47. mestu, Alenka Čebašek je bila 61., Lea Einfalt 80., Eva Urevc in Nika Razinger pa sta osvojili zadnji dve mesti - 88. in 89.

Bjoergnova je s 111. zmagami rekorderka v vseh smučarskih disciplinah. Svojevrsten svetovni rekord je na tekmi postavila tudi Nemka Steffi Böhler, ki je v svetovnem pokalu nastopila že na 322. tekmi, osvojila je 26. mesto, in je zdaj rekorderka po številu nastopov. Pred tem si je s 321 nastopi prvo mesto delila z Italijanom Giorgiom di Cento.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.