Na Giro tudi Evans

Foto: Žurnal24 Evans je na Touru oblekel rumeno majico. FOTO: AFP
Tako kot mnogi vrhunski kolesarji se je tudi Cadel Evans odločil, da bo v naslednji sezoni nastopil tako na Dirki po Italiji kot tudi na Dirki po Franciji.
Oglej si celoten članek
Cadel Evans, v zadnjih dveh letih dvakrat drugi na največji tritedenski kolesarski dirki Tour de France, je sporočil, da bo v naslednji sezoni nastopil tudi na Dirki po Italiji. Avstralec, ki se na sezono 2009 pripravlja doma v Avstraliji, medtem ko so njegovi klubski kolegi iz Silence Lotta v Španiji, je poudaril, da se počuti dovolj zrelega, da nastopi na obeh velikih tritedenskih preizkušnjah: "Na Giru sem se prvič izkazal. Tam sem pred leti oblekel rožnato majico vodilnega, kar se mi je je še posebej vtisnilo v srce."

Evans je tako samo eden izmed mnogih vrhunskih kolesarjev, ki so potrdili nastop na italijanski pentlji, ki bo prav naslednje leto praznovala stoletnico. Poleg njega se bodo za zmago med drugimi borili Lance Armstrong, Ivan Basso, Carlos Sastre, Danilo Di Luca, Gilberto Simoni, Denis Menčov, Damiano Cunego … Manjka torej samo še Alberto Contador, ki pa je že dejal, da bo vse moči prihranil za nastop na Dirki po Franciji.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.