Šport
10 ogledov

Na Giro tudi Evans

Evans je na Touru oblekel rumeno majico. FOTO: AFP Žurnal24 main
Tako kot mnogi vrhunski kolesarji se je tudi Cadel Evans odločil, da bo v naslednji sezoni nastopil tako na Dirki po Italiji kot tudi na Dirki po Franciji.
Cadel Evans, v zadnjih dveh letih dvakrat drugi na največji tritedenski kolesarski dirki Tour de France, je sporočil, da bo v naslednji sezoni nastopil tudi na Dirki po Italiji. Avstralec, ki se na sezono 2009 pripravlja doma v Avstraliji, medtem ko so njegovi klubski kolegi iz Silence Lotta v Španiji, je poudaril, da se počuti dovolj zrelega, da nastopi na obeh velikih tritedenskih preizkušnjah: "Na Giru sem se prvič izkazal. Tam sem pred leti oblekel rožnato majico vodilnega, kar se mi je je še posebej vtisnilo v srce."

Evans je tako samo eden izmed mnogih vrhunskih kolesarjev, ki so potrdili nastop na italijanski pentlji, ki bo prav naslednje leto praznovala stoletnico. Poleg njega se bodo za zmago med drugimi borili Lance Armstrong, Ivan Basso, Carlos Sastre, Danilo Di Luca, Gilberto Simoni, Denis Menčov, Damiano Cunego … Manjka torej samo še Alberto Contador, ki pa je že dejal, da bo vse moči prihranil za nastop na Dirki po Franciji.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.