Na Giru osvojil majico, zdaj ga je zbil avto

Foto: Epa
Foto: Epa
Kolesar ekipe EF Pro Cycling je imel neljubo srečanje s pločevino.
Oglej si celoten članek

Portugalec Ruben Guerreiro je na zadnji izvedbi dirke po Italiji osvojil eno etapno zmago in si prikolesaril modro majico za najboljšega hribolazca na preizkušnji, leto 2020 pa se je zanj končalo precej manj srečno. Med treningom na domačih cestah ga je zbila neprevidna voznica. Moral je na operacijo leve ključnice.

"Treniral sem s prijatelji v okolici mesta Vendas Novas, ko se je pripeljalo vozilo in pred nami zavilo levo brez upoštevanja prometnih predpisov. Trk je bil neizogiben. Ne vem, če nas voznica ni opazila, ali pa je mislila, da bo manever izvedla brez težav. Gospa je bila v preiskavi spoznana za krivo," je za abola.pt dejal Guerreiro.

"Prepeljali so me v bolnišnico v Evori, kjer je bil potrjen zlom. Čaka me operacija," je še dodal. Po njej bo moral počivati vsaj dva tedna, vseeno pa naj bi konec februarja že nastopil na dirki po Združenih arabskih emiratih. To je lani osvojil Primož Roglič, letos pa je na njej odlično nastopal Tadej Pogačar, vendar je nato preizkušnjo prekinil izbruh koronavirusa.

"Če bo šlo vse po sreči, bom čez dva tedna že lahko treniral doma na trenažerju, konec januarja bom znova na cesti, pripravljal se bom na UAE Tour, kjer začenjam sezono, saj ekipa ne bo nastopila na dirki Volta ao Algarve,” je neudeležbo na domači dirki še sporočil  Guerreiro.

Foto: Epa Ruben Guerreiro

"V naslednjem letu si želim nastopiti na dveh tritedenskih dirkah, a veliko je odvisno od urnika, ki ga bo imel Rigoberto Uran (prvi zvezdnik ekipe EF Pro Cycling; op. p.). Vem, da bom v vlogi kapetana na nekaterih petdnevnih preizkušnjah," je še zaključil Portugalec. 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.