Šport
1717 ogledov

Na Giru osvojil majico, zdaj ga je zbil avto

Ruben Guerreiro Epa
Kolesar ekipe EF Pro Cycling je imel neljubo srečanje s pločevino.

Portugalec Ruben Guerreiro je na zadnji izvedbi dirke po Italiji osvojil eno etapno zmago in si prikolesaril modro majico za najboljšega hribolazca na preizkušnji, leto 2020 pa se je zanj končalo precej manj srečno. Med treningom na domačih cestah ga je zbila neprevidna voznica. Moral je na operacijo leve ključnice.

"Treniral sem s prijatelji v okolici mesta Vendas Novas, ko se je pripeljalo vozilo in pred nami zavilo levo brez upoštevanja prometnih predpisov. Trk je bil neizogiben. Ne vem, če nas voznica ni opazila, ali pa je mislila, da bo manever izvedla brez težav. Gospa je bila v preiskavi spoznana za krivo," je za abola.pt dejal Guerreiro.

"Prepeljali so me v bolnišnico v Evori, kjer je bil potrjen zlom. Čaka me operacija," je še dodal. Po njej bo moral počivati vsaj dva tedna, vseeno pa naj bi konec februarja že nastopil na dirki po Združenih arabskih emiratih. To je lani osvojil Primož Roglič, letos pa je na njej odlično nastopal Tadej Pogačar, vendar je nato preizkušnjo prekinil izbruh koronavirusa.

"Če bo šlo vse po sreči, bom čez dva tedna že lahko treniral doma na trenažerju, konec januarja bom znova na cesti, pripravljal se bom na UAE Tour, kjer začenjam sezono, saj ekipa ne bo nastopila na dirki Volta ao Algarve,” je neudeležbo na domači dirki še sporočil  Guerreiro.

Ruben Guerreiro | Avtor: Epa Epa

"V naslednjem letu si želim nastopiti na dveh tritedenskih dirkah, a veliko je odvisno od urnika, ki ga bo imel Rigoberto Uran (prvi zvezdnik ekipe EF Pro Cycling; op. p.). Vem, da bom v vlogi kapetana na nekaterih petdnevnih preizkušnjah," je še zaključil Portugalec. 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.