Šport
1652 ogledov

Šokanten napad na italijanskega kolesarskega asa

Andrea Vendrame Profimedia
Jezni voznik se je s pestmi spravil nad Italijana.

Italijanski kolesar Andrea Vendrame je na lokalni policijski postaji vložil prijavo napada, potem ko se je sredi treninga nanj spravil neznani voznik avtomobila ter ga udaril s pestjo.

Kolesar slovite francoske ekipe AG2R La Mondiale jo je odnesel brez hujših poškodb, celotno zgodbo pa je razkril lokalnemu časopisu.

"Vse skupaj me je presenetilo, a sem vseeno uspel zavreti, tako da nisem padel s kolesa. Uspel sem se tudi dokopati do telefona, s katerim sem posnel registrsko vozila, ki je medtem obrnilo za 180 stopinj in skoraj povzročilo še nesrečo."

"Takoj sem se odpravil na urgenco v lokalno bolnišnico, kjer me je sprejel zdravnik, ki je skrbel zame po grozljivi nesreči leta 2016. Nato sem šel na policijo, kjer sem prijavil voznika, zdaj pa le upam, da ga bodo lahko identificirali."

Vendrame je v intervjuju pozval morebitne priče dogodku, da se oglasijo: "Če je kdo videl to noro dejanje približno 40-letnega moškega z benečijskim naglasom za volanom Volvota, jih pozivam, da se oglasijo. Vse ostale voznike avtomobilov pa lahko le prosim, da upoštevajo varnost kolesarjev. Cesta pripada nam vsem in tudi mi si zaslužimo spoštovanje."

Andrea Vendrame | Avtor: Profimedia Profimedia

Za Vendramejem je sicer prva sezona znotraj World Tour ekipe, potem ko je po treh letih v ekipi Androni Giocattoli pred sezono 2020 prestopil k francoskemu velikanu AG2R La Mondiale, s katerim je nedavno podaljšal pogodbo do konca leta 2023. Bil je glavni sprinter ekipe na letošnjem Giru, na katerem je zabeležil pet uvrstitev v prvo desterico, medtem ko je v seštevku za zeleno majico (rezervirano za najboljše sprinterje) po točkah osvojil šesto mesto.

Komentarjev 2
  • gregor51 11:28 23.december 2020.

    sam sem tudi kolesar pa me prav razpizdi ,ko so trije vštric pa debatirajo..še jaz z kolesom jih komaj prehitim

  • Avatar pantani
    pantani 11:22 23.december 2020.

    To se vsak dan dogaja na naših cestah!!! Prepotentni vozniki z IQ sobne temperature in majhnim tičem!!!

Sorodne novice