Šport
442 ogledov

Pogačarja zapušča zveneče ime

tadej pogačar Epa
Italijanski kolesarski zvezdnik bo kariero nadaljeval drugje.

Italijan Fabio Aru, v zadnjih letih eden najbolje plačanih kolesarjev, pri ekipi UAE Emirates ne bo več moštveni kolega zmagovalca letošnje dirke po Franciji, slovenskega asa Tadeja Pogačarja, je poročal italijanski dnevnik Gazzetta dello Sport.

Rinaldo Nocentini Kršitev Šport Štiriletna prepoved za nosilca rumene majice

Odhod Aruja iz ekipe se je napovedoval že nekaj časa, zdaj pa ga je sam potrdil s podpisom pogodbe z ekipo svetovne serije Qhubeko Assos, ki se je še letos imenovala NTT, od letos pa jo bo podpirala švicarska znamka oblačil.

Aru je v UAE Emirates prišel leta 2017, a ni dosegal rezultatov, ki jih je od njega pričakovalo vodstvo. Imel je veliko zdravstvenih težav in ni dosegel pripravljenosti, kot jo je imel, ko je še vozil za Astano.

Edison Munoz Video Šport Kolumbijec prezgodaj slavil zmago ter se raztreščil na ciljni črti

Italijan, ki po odstopu s Toura v sezoni ni več tekmoval, naj bi imel kar nekaj ponudb italijanskih ekip nižjega ranga, a je želel ostati v svetovni seriji, kjer naj bi lažje "oživel" svojo kariero. V novi ekipi naj bi imel skupaj z rojakom, veteranom Domenicom Pozzovivom vlogo kapetana.

fabio aru | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.