Šport
1098 ogledov

Kolumbijec prezgodaj slavil zmago ter se raztreščil na ciljni črti

Edison Munoz Reševalni pas/Twitter
Slavje ob etapni zmagi se je končalo na zelo boleč način.

Šlo je za največji trenutek v karieri mladega Kolumbijca...

Edison Muñoz je namreč pogumno napadel na drugi etapi kolumbijske kolesarske dirke Clásico RCN ter zdržal zahteven zadnji klanec in tako na cilj v Ibagué pripeljal pred vsemi zasledovalci.

Primož Roglič Odkritje Šport Kolesarski svet ima "novega Rogliča"

Bil je primeren trenutek za slavje svojega največjega uspeha. A kaj ko je 25-letnega kolesarja ekipe Orgullo Paisa tik pred ciljno črto pričakala izboklina na cesti.

Muñoz, ki se je zavedal, da ga nihče ne more več premagati, je tako v zadnjih metrih zmagoslavno dvignil roke, ob tem pa je zapeljal čez nekaj, kar še najbolj spominja na ležečega policaja, ter izgubil ravnotežje in zgrmel s kolesa.

Na srečo pa Muñoz ni bil kaznovan za svojo napako (če sploh lahko temu tako rečemo, saj je bila tukaj bolj kriva nesmiselna postavitev cilja takoj za oviro na cesti), saj je vseeno ciljno črto prečkal na prvem mestu.

Takoj za padlim kolesarjem so v cilj prikolesarili tudi zasledovalci, izmed katerih je bil najmočnejši vodilni kolesar dirke, Oscar Sevilla.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.