Šport
1497 ogledov

Francoski as doživel hudo nesrečo in utrpel grozljive poškodbe

Mikaël Cherel Profimedia
Francoz, ki je zaradi psa na treningu doživel grozljivo nesrečo, si je zlomil ključnico ter več reber in ima sesuta pljuča.

Kolesar francoske ekipe AG2R La Mondiale Mikaël Cherel je pristal v bolnišnici z zlomljeno ključnico, sesedenimi pljuči ter polomljenimi rebri, potem ko je na treningu v južni Franciji doživel hudo nesrečo, katero je zakrivil pes, ki je pobegnil svojemu lastniku ter stekel na cesto.

"Morda se sprašujete, zakaj sem na svojo časovnico objavil to sliko majhnega prisrčnega psa," je zapisal v precej zabavni objavi na svojem Instagram profilu. "Morda je končno začel delovati ta morfij, ki so mi ga predpisali..." je nadaljeval v šaljivem tonu.

"Seveda ne morem kriviti psa, v katerega sem se zaletel, potem ko je tik pred mano prečkal cesto. Prav tako ne morem kriviti gospe, kateri je pes pobegnil - me pa lahko zato moti njeno strahopetno dejanje, da je izrabila priložnost, ko sem poškodovan ležal na tleh, da je pobegnila s prizorišča," se je nato razjezil Cherel.

Francoz se je v svoji objavi še zahvalil vsem mimoidočim ter zdravstveni službi za pomoč, ki so mu jo nudili na kraju nesreče.

"Slikanje je razkrilo dvojni zlom ključnice, dve polomljeni rebri ter sesedena pljuča. A pravijo, da bi lahko bilo še dosti huje," je svojo objavo zaključil 34-letni kolesar.

Ekipni zdravnik Eric Bouvat je nato v sredo potrdil poškodbe ter razkril, da zaenkrat še ne more oceniti, kako dolgo bo trajalo okrevanje.

Mikaël Cherel | Avtor: Profimedia Profimedia

Nekdanji francoski mladinski prvak za ekipo AG2R vozi že vse od leta 2011, medtem ko je pred tem vozil le še za ekipo FDJ. Tekom svoje dolgoletne kariere se je udeležil kar 14 velikih tritedenskih dirk, najboljši rezultat pa je dosegel leta 2015, ko je Dirko po Franciji končal na 18. mestu. Na letošnjem Touru je bil 26.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice