Šport
8327 ogledov

Bernal razkril pravi razlog, zakaj se na Touru ni mogel upreti Slovencema

Egan Bernal Profimedia
Kolumbijec trenutno okreva po hudih bolečinah v hrbtu.

Pred začetkom letošnjega Toura je kolesarski svet največjo grožnjo našemu Primožu Rogliču videl v zmagovalcu Dirke po Franciji iz leta 2019, izjemnem Kolumbijcu Eganu Bernalu, ki pa je sredi dirke odstopil zaradih hudih bolečin v hrbtu, katere naj bi ga mučile že tekom celotne kariere.

Kolumbijec je sicer še po 14. etapi držal mesto na stopničkah, zaostajal je le za Rogličem in Tadejem Pogačarjem, nato pa se je na 15. etapi s ciljem na Grand Colombier popolnoma razpadel ter zaostal za več kot 7 minut. Naslednji dan je izgubil še dodatnih 10 minut, preden je svoje branjenje naslova neslavno zaključil z odhodom z dirke.

Egan Bernal | Avtor: Profimedia Profimedia

Njegova ekipa Ineos je kmalu po dirki razkrila, da je Kolumbijec zaradi bolečin v hrbtu že zaključil sezono, kolesar pa se je popolnoma odmaknil z oči javnosti, dokler ni v soboto o svojih dolgoletnih težavah s hrbtom prvič spregovoril za Signal Colombio.

"Bolečine v hrbtu so zame nekaj stalnega ter trajajo že zelo dolgo. Lani so me mučile med mojim zmagovitim Tourom, kot tudi že pred tem med mojim prvim Tourom, kot še v času ko sem nastopal z gorskimi kolesi. Bolečina na tem mestu je bila ves čas prisotna."

Egan Bernal | Avtor: Profimedia Profimedia

Bernal predvideva, da bolečino, ki poteka od hrbta navzdol pa vse do nog, povzroča stisnjen živec v hrbetinici, prenatrpan urnik v drugem delu sezone po koronakrizi pa je povzročil, da se je bolečina razplamtela.

"Tekom karantene sem večino časa preživel na lažjih treningih, nato pa se je intenziteta kar naenkrat povečala z ničle na zelo zahtevne dirke po Franciji pred samimi Tourom in tu sem si nekje moral razdražiti ukleščen živec v vretencu in od tu prihajajo moje bolečine," je razložil v soboto.

Egan Bernal | Avtor: Profimedia Profimedia

Kolumbijec je namreč odlično začel drugi del sezone z zmago na dirki La Route de Occitanie ter drugim mestom za Rogličem na Tour de l'Ainu, a so bile nato bolečine na Kriteriju Dauphine prehude, tako da je dirko predčasno zapustil, enaka usoda pa je doletela njegov poizkus branjenja zmage na Dirki po Franciji.

"Težava je v tem, da imam eno nogo izrazito daljšo od druge... Zato je tudi čas mojega okrevanja tako dolg," je svoje zdravstvene težave med rehabilitacijo razkril Bernal, ki se je v celi sezoni udeležil vsega šest dirk, od tega dveh zaradi bolečin niti ni mogel dokončati.

Egan Bernal | Avtor: Profimedia Profimedia

"Počutim sem v redu, a gre za zelo komplicirano poškodbo. Vseeno se zelo trudimo, da bi bil prihodnje leto ponovno na zaželjenem nivoju," je zaključil Bernal, za katerega naj bi skrbela kar cela ekipa zdravnikov, ki nadzoruje njegov proces ter poizkuša odkriti pravi izvor bolečin.

Le upamo lahko, da bo Kolumbijec ob takšnih težavah še kdaj ujel pravo formo ter popestril kolesarsko karavano s svojimi izjemnimi vožnjami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice