Šport
4418 ogledov

Kakšna kuhinja! Rogliča oropali nagrade za najboljšega kolesarja leta!

Primož Roglič Epa
Primož Roglič je ostal brez "Zlatega kolesa".

Slovenski kolesarski zvezdnik Primož Roglič, najboljši na svetovni lestvici Mednarodne kolesarske zveze (Uci), je ostal praznih rok pri podelitvi prestižne nagrade zlato kolo za najboljšega kolesarja sezone 2019.

Primož Roglič Roglič: Šport "Ogledal sem si zadnjih 40 kilometrov"

Nagrado, katero podeljuje kolesarska revija Velo Magazine, o zmagovalcu pa odločajo novinarji z vsega sveta, je prejel 27-letni Francoz Julian Alaphilippe (Deceuninck Quick Step), letos zmagovalec 12 dirk ter dveh etap na francoski pentlji.

Alaphilippe je v glasovanju zmagal pred Kolumbijcem Eganom Bernalom (Ineos), zmagovalcem najprestižnejše dirke Tour de France, in Slovencem Rogličem (Jumbo-Visma), ki je med drugim v sezoni 2019 dobil špansko Vuelto.

Francoski kolesar je srca domače (in svetovne) javnosti osvojil tudi s tem, ko je imel na domačem Touru kar dva tedna na hrbtu rumeno majico. Med skupno 12 zmagami letos ima tudi zmage na klasikah Strade Bianche, Milano-San Remo in Valonska puščica.

Julian Alaphilippe | Avtor: Epa Epa

Obenem je postal šele drugi Francoz s to prestižno nagrado; leta 1995 jo je osvojil Laurent Jalabert. "Zelo sem zadovoljen z neverjetno sezono, ki sem jo imel, nagrada zlato kolo pa je najlepši možen zaključek tega čudovitega leta. Rad bi se zahvalil vsem, ki so zame glasovali in se odločili, da si prav jaz zaslužim to nagrado. Gre za veliko čast," je ob tem dejal Alaphilippe.

Eden glavnih kandidatov za nagrado, če ne celo prvi favorit, je bil tudi Roglič, za katerim je najboljša sezona v zgodovini slovenskega kolesarstva. Dirko po Italiji je končal na tretjem mestu, dirko po Španiji na prvem, pred tem je bil najboljši še na dirki po Združenih arabskih emiratih, dirki od Tirenskega do Jadranskega morja in dirki po Romandiji, skupno je letos zbral 13 zmag.

Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

Lanski dobitnik prestižne nagrade Španec Alejandro Valverde se letos ni prebil med kandidate za zlato kolo.

Primož Roglič sprejem Zagorje Sezona 2020 Šport Roglič: Giro bolj za Dumoulina, jaz želim Tour Primož Roglič O Lepih dekletih Šport Roglič razkril svoje sanje
Komentarjev 1
  • supreme 21:14 01.december 2019.

    Kaksna kuhinja pisuncek???? Tip zmaga 12 dirk.... Bil 14 dni v rumenem ......sploh so pa glasoval novinarji.....zato ne deli idiota iz sebe s taksnim naslovom

Sorodne novice