Šport
399 ogledov

Španec vodi, Špilak še dve etapi do konca kariere

Enric Mas Profimedia
Nov uspeh belgijskega moštva.

Četrto etapo kolesarske dirke po Guangxiju na Kitajskem je dobil Španec Enric Mas (Deceuninck - Quick Step), ki je tudi prevzel skupno vodstvo. Edini slovenski kolesar na dirki Simon Špilak (Katjuša) je bil danes 72., skupno je na 85. mestu.

Na današnji, 161 km dolgi preizkušnji od Nanninga do Nonglaja je Mas slavil s sekundo naskoka pred Kolumbijcem Danielejem Felipejem Martinezom, tretji je bil Italijan Diego Rosa. Špilak je zaostal 6:32 minute in bil 72.

Enak vrstni red kot v etapi je zdaj tudi v skupnem seštevku, Mas pa ima dve etapi pred koncem dirke pet sekund prednosti pred Martinezom. Špilak, ki bo po tej sezoni sklenil uspešno športno pot, je na 85. mestu z dobrimi desetimi minutami zaostanka.

Z dirko na Kitajskem se sicer končuje letošnja svetovna kolesarska serija, ki že ima svojega zmagovalca, to je Slovenec Primož Roglič. Devetindvajsetletnik tako kot številni drugi zvezdniki tega športa v Azijo ni dopotoval.

Naslednja etapa udeležence dirke po Guangxiju čaka v ponedeljek, ko bodo prevozili 212 km med Liuzhoujem in Guilinom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice