Šport
215 ogledov

"Slovenski" velikan predstavil šest velikih okrepitev

Pello Bilbao Profimedia
Bahrain-Merida je v sredo predstavila šest novih okrepitev.

Kolesarsko moštvo Bahrain-Merida, za katero bodo tudi v prihodnje dirkali Matej Mohorič, Luka Pibernik, Grega Bole, Domen Novak in Jan Tratnik, je sporočilo imena šestih novih kolesarjev za sezono 2020. To so Španca Pello Bilbao in Rafael Valls, Italijan Eros Capecchi, Avstrijec Marco Haller, Britanec Scott Davies ter Nizozemec Kevin Inkelaar.

Bilbao je leta 2018 na dirki po Italiji osvojil šesto mesto v skupnem seštevku, v istem letu je prikolesaril do etapnih zmag na dirki po Alpah in kriteriju Dauphine. Letos je bil dvakrat najboljši v etapah na dirki po Italiji.

Valls je izkušen hribolazec, leta 2015 je slavil na dirki po Omanu. Bahrain-Merida je Capecchija v moštvo pripeljala zaradi dolgoletnih izkušenj ter za pomoč kolesarjem, ki se bodo borili za najvišja mesta na največjih dirkah, saj je kolesar, ki se izvrstno znajde pri vožnji navkreber.

Haller je sprinter in kolesar za enodnevne dirke, Inkelaar in Davies pa sta mlada kolesarja in upa moštva za prihodnost.

Primož Roglič Šampionsko leto Šport Roglič o največji zmagi, a to ni dirka po Španiji

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice