Šport
83951 ogledov

Farsa v Italiji: Roglič zmagal s pomočjo velike napake

Print Screen
Velika napaka motorista je krojila razplet kolesarske dirke Tre Valli Varesine, na kateri se je nove zmage, druge v samo nekaj dneh, veselil Primož Roglič.

Primož Roglič (Jumbo-Visma) je po zmagi na 102. izvedbi Gira d'Emilia dobil še dirko Tre valli Varesine ter tako poskrbel še za drugo zmagoslavje v zadnjih dneh.

Za Rogliča je bila to 13. zmaga letos in 35. v karieri, tokratni uspeh slovenskega športnega asa pa je moštvu Jumbo-Visma prinesel že jubilejno 50. zmago v sezoni.

Primož Roglič Tre valli Varesine Video Šport Roglič še ni končal: nova zmaga v Italiji!

Slovenski kolesar je vse dvome o zmagovalcu 197 kilometrov dolge etape razrešil v zadnjem kilometru, ko je močno pritisnil na plin in poskrbel za tempo, kateremu konkurenti niso mogli slediti.

Silovit napad je bil vsekakor vreden občudovanja, a tudi Roglič je po dirki priznal, da mu je bil v veliko pomoč incident z zasledovalno skupino, v kateri je bilo kar nekaj favoritov za zmago.

"Zelo sem zadovoljen z zaključkom etape in z zmago. Ekipa je dobro nadzorovala potek dirke vse od starta. Na koncu pa sem imel tudi srečo, da so nekateri zavili v napačno smer."

Primož Roglič

Prelomni dogodek dirke se je zgodil dobrih 13 kilometrov pred ciljem, ko je eden izmed motoristov namesto desno po začrtani trasi odpeljal naravnost in za seboj odpeljal zasledovalno skupino, v kateri so bili med drugimi Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida), Davide Formolo (Bora-Hansgrohe), Daniel Martin (UAE Team Emirates), Diego Ulissi (UAE Team Emirates), Alejandro Valverde (Movistar Team). Ti so bili takrat za petami vodilnemu Špancu Luisu Leónu Sánchezu, a jim je načrte prekrižal trmoglavi motorist.

Še preden se je skupina zavedla, kaj se je zgodilo, je bilo že prepozno. Glavnina se je odpeljala mimo, možnosti za zmago pa so splavale po vodi. "Recimo, da smo se še malo zapeljali proti jezeru," je bil presenetljivo dobre volje Nibali, ki je odstopil dober kilometer pred koncem in se raje kot v cilj napotil h klubskemu avtobusu.

Primož Roglič je letos dobil že dirke po Emiliji, po Združenih arabskih emiratih, od Tirenskega do Jadranskega morja, dirko po Romandiji ter dirko po Španiji.

 | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Bauke Mollema (Trek-Segafredo) je ob prečkanju cilje črte sarkastično zaploskal organizatorjem, Martin pa je razočarano dejal: "Če te prireditelji peljejo v napačno smer, težko karkoli storiš. Škoda, ker je bila to močna skupina z najboljšimi kolesarji. Nihče ni vedel, kam gremo. Ko se je zgodila napaka, smo vozili s 65 km/h. Hitro smo ugotovili, da nekaj ni v redu, a je bilo prepozno. Treba je obrniti počasi, da ne pride do nesreče. Ostali smo brez možnosti za zmago."

Najbolj miren med vsemi je bil Nibali. "Na žalost se to zgodi, a vseeno škoda. Hitrost je bila visoka, motorist pa je zapeljal naravnost. Ker poznam te ceste, sem takoj posumil, da gremo narobe. A motorist je bil prepričan, da gremo prav. Skoraj smo se pripeljali do jezera. Tre Valli Varesine je lepa dirka, vendar so se začeli igrati s traso, kar te lahko zavede," je dejal Italijan.

Od: 2:50

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.