Šport
3959 ogledov

Roglič še ni končal: nova zmaga v Italiji!

Primož Roglič Tre valli Varesine Reševalni pas/Twitter
Zasavski kolesar je dobil še drugo preizkušnjo v manj kot tednu dni.

Slovenski kolesarski zvezdnik Primož Roglič je zmagal na enodnevni dirki v Italiji. Po izjemni zmagi na 102. izvedbi Gira d'Emilia je kolesar Jumbo Visme slavil še na 197 km dolgi preizkušnjo Tre valli Varesine.

giovanni iannelli Padec Šport Še ena smrtna žrtev kolesarskih dirk

Roglič je tokrat za tri sekunde ugnal tekmece, za njim so ciljno črto prevozili Italijan Giovanni Visconti, Latvijec Toms Skujinš, Italijan Andrea Vendrame, Kolumbijec Sergio Higuita, Belgijec Tiesj Benoot, Italijan Kristian Sbaragli, Britanec Tao Geoghegan Hart, Italijan Damiano Caruso in Belgijec Tim Wellens. Dirko je Roglič dobil s silovitim napadom v zadnjem kilometru.

Preizkušnjo je zaznamoval tudi zaplet, saj so približno deset km pred ciljem zasledovalno skupino poslali v napačno smer, v njej so bili tudi nekateri favoriti, kot so Vincenzo Nibali, Davide Formolo in Daniel Martin.

"Zelo sem zadovoljen z zaključkom etape in z zmago. Ekipa je dobro nadzorovala potek dirke vse od starta. Na koncu pa sem imel tudi srečo, da so nekateri zavili v napačno smer," je po dirki povedal Roglič in dodal: "Neverjetno. Kot sem dejal že po zmagi na Giru dell'Emillia, preprosto uživam. Lepo bi bilo iti na počitnice, ampak me čaka še dirka po Lombardiji. Bomo videli, kaj lahko naredim na njej. Sem sproščen, uživam in bomo videli, kaj bo to prineslo."

Primož Roglič je letos dobil že dirke po Emiliji, po Združenih arabskih emiratih, od Tirenskega do Jadranskega morja, dirko po Romandiji ter dirko po Španiji.

Primož Roglič Med kandidati Šport Roglič glavni kandidat za prestižno nagrado

Od Slovencev je na dirki Tre valli Varesine nastopil še Jan Polanc (UAE Emirates), ki je zaostal 2:40 minute in pristal na 44. mestu.

 

Komentarjev 2
  • Avatar Sofitemka
    Sofitemka 00:59 09.oktober 2019.

    Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite >>> www.Bredhot.Com

Sorodne novice