Šport
20945 ogledov

Znano, kaj je krivec za hudo Mohoričevo poškodbo v resnici počel na cesti

Matej Mohorič Reševalni pas/Twitter
21-letni mladenič, ki je povzročil množičen padec takoj po prečkanju ciljne črte v Zadru, je bil v lovu za zmagovalcem etape.

"21-letni fant je naredil napako. Njegov namen je bil dober, toda poteza je bila nepremišljena ter napačna," je incident v Zadru pokomentiral Vladimir Miholjević, direktor kolesarske dirke po Hrvaški, imenovane CRO Race.

Padec Bedak! Šport Gledalec tekel po cesti in povzročil grozljiv padec ter hudo poškodbo Mohoriča

Prvo izvedbo dirke pod novim imenom je namreč na veliko žalost zaznamovala bizarna ter grozljiva nesreča v cilju druge etape, od Slunja do Zadra

Eden izmed zaposlenih pri kolesarski organizaciji je namreč v cilju takoj stekel proti zmagovalcu etape, Romunu Edouardu Michelu Grosuu, medtem pa je nanj pri visoki hitrosti naletela skupina kolesarjev, ki je prispela v cilj takoj za zmagovalcem etape.

Avstralec Alex Edmondson ter Italijan Mattia Frapporti sta tako grdo padla zaradi trka z 21-letnim mladeničem, medtem ko jo je najhuje odnesel prav Slovenec Matej Mohorič, ki se jim je sicer uspel ogniti, a je pri tem grdo priletel na pločnik, kjer je udaril še v eno izmed ovir.

Nekdanji mladinski svetovni prvak je tako dirko, na kateri je veljal za enega izmed glavnih favoritov, končal v bolnišnici, z zlomljenimi rebri ter poškodbo pljuč.

"Želel je zgolj zmagovalca odpeljati na protokol razglasitve, toda zmagovalca se pričaka vsaj 100 metrov po cilju, potem ko se počaka, da se kolesarji zaustavijo ter si za vsaj kakšnih 30 sekund oddahnejo. Šele nato se jih odpelje v protokolarni prostor," je pojasnil Miholjević.

Policaj, ki je stal v bližini, je nato mladeniča pobral s tal ter ga nekam pospremil, toda iz zadarske policije so sporočili, da ne bodo sprožili kazenskega postopka zaradi povzročitve prometne nesreče, saj naj bi bila to stvar organizatorja, ki pa se je prav tako oglasil, da ne bo sankcioniral nespretnega mladeniča.

"Njegov postopek je bil napačen, na žalost ga ne moremo izbrisati, in on se zaveda svoje krivde. Toda nanj kazati s prstom nima smisla, tega niso naredili niti sami tekmovalci dirke. Mladenič in mi vsi smo zaradi tega dogodka zelo pretreseni," je izjavil Miholjević.

Florian Senechal in Max Walscheid Video Šport Quick Stepov kolesar med intervjujem s pestmi v glavo nemškega sprinterja

Komentarjev 7
  • sam50 14:21 04.oktober 2019.

    Zaradi "dobrega namena" bo hrček sigurno nagrajen ,še posebej,ker je onesposobil Slovenca.....

  • jakec1575 12:38 04.oktober 2019.

    Nihce me ne bo preprical, da tega ni naredil namerno. Če pa ni, je kriv organizator, ker ga ni poducil o poteku. Taki felerji niso nesrecna nakljucja, ampak plod neorgnaiziranosti ali celo namernih dejanj. Če ni kriv on, je organizator.

  • supreme 10:43 04.oktober 2019.

    Clovek bi se lohk ubil zarad tega idiota in njegove nepremisljenosti

Sorodne novice