Šport
7931 ogledov

Gledalec tekel po cesti in povzročil grozljiv padec ter hudo poškodbo Mohoriča

Padec Reševalni pas/Twitter
Kaos na cilju Dirke po Hrvaški.

2. etapo letošnje Dirke po Hrvaški, po novem imenovano CRO Race, je zaznamovalo dogajanje po prečkanju ciljne črte. Zmago romunskega kolesarja Eduarda Michaela Grosuja, člana francoske ekipe Delko Marseille, je popolnoma zasenčila bizarna nesreča takoj po prečkanju ciljne črte, ko se je neznani moški odločil prečkati cesto, po kateri so se še vedno z veliko hitrostjo vozili kolesarji.

Neumna poteza akreditiranega člana osebja se je končala po pričakovanju. Nanj je naletela skupina kolesarjev, tako da so nekateri zaradi trka, nekateri pa zaradi izogibanja slednjemu grdo pristali na tleh.

Prvi je v nespretnega gledalca priletel Italijan Mattia Frapporti, vanj pa Avstralec Alex Edmondson. Vsemu skupaj se je nato poizkušal ogniti Slovenec Matej Mohorič (Bahrain Merida), a je pri tem grdo padel ter tudi najdlje od vseh obležal na tleh. Po poročilih zdravniške službe naj bi preostali kolesarji utrpeli le lažje poškodbe, medtem ko jo je huje skupil prav Mohorič.

Slovenskega kolesarja so odpeljali v Splošno bolnišnico Zadar. Po pregledih je ekipni zdravnik Marjan Koršič sporočil, da je utrpel zlom dveh reber. Prav tako ima poškodovana pljuča. Mohorič, ki je držal odlično peto mesto v skupnem seštevku dirke, je tako seveda s tekmovanjem že zaključil.

Mohorič pa ni bil edini Slovenec, ki se je tekom druge etape znašel na tleh. Nekaj kilometrov pred ciljem je namreč na ulicah Zadra prišlo do še enega grdega skupinskega padca. Na tleh sta bil tudi Gašper Katrašnik in Jani Brajkovič, vendar se ni nihče resneje poškodoval.

jani brajkovič astana Druga priložnost Šport Brajkovič se po dopinški kazni vrača na kolo

183 kilometrov dolgo etapo od Slunja do Zadra je na koncu dobil Romun Grosu, ki je z zmago tudi prevzel vodstvo v skupnem seštevku. Kolesarju ekipe Delko Marseille odlično odgovarja zaključek v Zadru, saj je na istem prizorišču, na enak način, slavil že lani, ko je na ozkih ulicah napadel kakšen kilometer pred ciljem ter uspel prednost zadržati do konca. Sprint za drugo mesto je dobil nesrečni Edmondson (Mitchelton Scott), ki se je le nekaj sekund zatem znašel na tleh, tretje mesto pa je osvojil kolesar ekipe Adrie Mobil, ki je slavil že na prvi etapi, Marko Kump.

Marko Kump Uspeh Šport Odločali so milimetri, zmaga slovenskega kolesarja

Kump je tako moral rdečo majico vodilnega predati Grosuju, a bo na tretji etapi vseeno nosil eno izmed majic vodilnih kolesarjev, tokrat modro za najboljšega po točkah.

Komentarjev 3
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.