Šport
1072 ogledov

Brajkovič se po dopinški kazni vrača na kolo

jani brajkovič astana EPA
Nekdanji svetovni prvak v kronometru v konkurenci mlajših članov se vrača v kolesarske vode.

Slovenski kolesar Jani Brajkovič, ki je lani med dirko po Hrvaški padel na dopinškem testu in ga je zaradi tega januarja Mednarodna kolesarska zveza (Uci) kaznovala z 10-mesečno prepoved nastopanja, se zdaj vrača v kolesarske vode.

Znova bo član ekipe Adrie Mobil, za katero je vozil tudi pred kršitvijo.

Brajkovič bo tako na delu že na dirki CRO Race, novi različici dirke po Hrvaški, ki se bo začela v torek, so sporočili iz kluba.

"Zahvaljujem se ekipi Adrie, da mi je dala še eno priložnost. Na dirko odhajam z velikimi pričakovanji, saj sem odlično pripravljen. Po testiranjih lahko rečem, da sem boljši kot zadnjih nekaj let. Želim si dober rezultat, ki mi bi odprl vrata v novo sezono, kajti odločen sem, da bom nadaljeval kariero tudi v prihodnje," je ob tem dejal 35-letni kolesar.

Avgusta je sicer Brajkovič na svojem blogu zapisal, da se je dolga leta boril z bulimijo, kar naj bi bil tudi razlog za pozitiven dopinški test.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice